ارزشگذاری پایگاه داده ها

ارزشگذاری پایگاه داده ها

بانک اطلاعاتی عبارت است از فایل های حاوی اطلاعات که با یکدیگر مرتبط می باشند. کوچکترین بخش یک بانک اطلاعاتی فیلد نامیده می شود، مجموعه ای از این فیلد ها رکورد را به وجود می آورند، در صورت قرار گرفتن چندین رکورد در کنار یکدیگر  فایل های اطلاعاتی تولید می شود. مثلاً در یک دانشگاه یک سری فایل برای اساتید و دانشجویان داریم و اطلاعات آن ها در فایل ها ذخیره می‌شود.

ارزشگذاری داده ها از اهمیت زیادی برخوردار است بنابراین کارشناسان رسمی دادگستری آرمان سنجش در زمینه ی ارزشگذاری دارایی های نامشهود خدمات قابل توجهی را ارئه می نمایند.

هر کدام از فایل ها دارای چندین رکورد هستند، رکوردها شامل اطلاعات یک دانشجو می باشد که چندین فیلد مانند شماره دانشجویی، معدل، نام و نام خانوادگی دانشجو را در بر میگیرد. داده هایی که بر روی یک سیستم ذخیره می شوند حائز ارزش قابل توجهی برای یک شرکت یا سازمان می باشند، بنابراین حفاظت از داده ها امری قابل توجه است و بعنوان یک مالکیت فکری شناخته شده است.

داده چیست ؟

عبارت است به تصویر و نمایش گذاشتن و بیان پدیده ها و مفاهیم به منظور برقراری و ایجاد ارتباط است. در محاسبات، داده ها اطلاعاتی هستند که به شکلی ترجمه شده اند که برای پردازش استفاده می گردند. داده های خام اصطلاحی است که برای توصیف داده ها در ابتدایی ترین قالب دیجیتالی خود استفاده می شود.

داده نامی است که به حقایق و موجودات اساسی مانند نامها و اعداد داده می شود. نمونه های اصلی داده ها عبارتند از وزن، قیمت، هزینه، نام کارکنان، نام محصول، آدرس، کد مالیاتی، علائم ثبت نام تصاویر، صداها و ….. .

پایگاه داده ها

دادهای ذخیره شده بصورت یکپارچه و دارای یک سیستم مدیریت تحت کنترل که توسط کاربردان مورد استفاده قرار میگیرد. مانند یک بیمارستان که دارای اطلاعات پرستاران و پزشکان است.  پایگاه داده مجموعه ای از اطلاعات است که به گونه ای سازماندهی شده است که به راحتی قابل دسترسی، مدیریت و به روز رسانی است. پایگاه داده های رایانه ای معمولاً شامل مجموعه ای از سوابق یا پرونده های داده ای، می‌باشد.

پایگاه داده ها شامل قسمت های زیر است:

  1. نرم افزار(نرم افزار شبکه، برنامه های کاربردی، رویه های ذخیره شده)
  2. سخت افزار(ذخیره سازی، ارتباطی، پردازشگر)
  3. کاربر(موردی، همیشگی)
  4. داده

روش های ایجاد سیستم های کاربردی

  1. روش پایگاهی : در این روش نیازهای اطلاعاتی تمامی قسمت ها مورد مطالعه قرار می گیرد تا بتوان یک سیستم یکپارچه تهیه کرد، در این روش یک محیط ذخیره سازی واحد، تحت کنترل متمرکز وجود دارد که کاربران بر اساس نیاز خود، پایگاه خود را تعریف کرده و هر کدام پایگاه خود را دارد.
  2. روش ناپایگاهی داده ها : مراحل اولیه طراحی برای هر قسمت به طور کلاسیک انجام میگردد و بعد از طراحی مشخصات هر سیستم مشخص میگردد، برای ایجاد محیط ذخیره سازی اطلاعات از یک سیستم فایل و برای برنامه سازی از یک زبان سطح بالا استفاده می‌کند.

ساختارهای داده ای چیست؟

ساختار داده ها وسیله ای تخصصی برای سازماندهی و ذخیره داده ها در رایانه ها هستند،  به گونه ای که بتوانیم عملیات بهتری را بر روی داده های ذخیره شده انجام دهیم. ساختار داده ها در حوزه های علوم کامپیوتر و مهندسی نرم افزار کاربرد وسیع و متنوعی دارند.

انواع ساختار های دادها شامل موارد زیر است:

  • رابطه ای
  • سلسله مراتبی
  • شبکه ای

ویژگی های ساختار رابطه ای داده ها

ساختار رابطه ای داده ها موارد زیر را شامل می گردد:

  1. مبنای تئوریک قوی دارد(جدول داریم ) بخاطر این یادگیری آن ساده است
  2. دارای فقط یک عنصر ساختاری
  3. امکان نمایش ارتباطات
  4. ساده بودن منطق

معماری پایگاه داده ها

معماری پایگاه داده ها شامل موارد زیر است:

  • سطح خارجی:  دید کاربر نسبت به داده های ذخیره شده
  • سطح ادراکی: دید طراح نسبت به داده های ذخیره شده
  • سطح داخلی: دید  DBMS نسبت به داده های ذخیره شده

مدیریت پایگاه دادها

وظایف مدیریت پایگاه داده ها شامل موارد زیر است:

  1. تعریف داده ها
  2. کنترل داده ها
  3. عملیات بر روی داده ها 
  4. وظایف مدیر پایگاه داده ها
  5. مشارکت در انتخالب و پیکر بندی سخت افزاری
  6. تصمیم گیری در مورد چگونگی سازماندهی مجدد پایگاه داده ها
  7. طراحی سطح ادراکی پایگاه داده ها

استقلال داده

برنامه های کاربردی که به داده های ذخیره شده وابسته نباشند را استقلال داده می نامند، بنابراین برنامه های کاربردی هیچ نقش و تأثیری در ذخیره ی داده ها ندارند.

انواع استقلال داده ها

  1. استقلال داده های فیزیکی
  2. استقلال داده های منطقی

کاتولوگ در پایگاه داده ها

در مورد داده های ذخیره شده در پایگاه داده ها باعث افزایش استقلال داده می شود. ولی تغییری در سرعت ذخیره سازی داده ها نمی‌گذارد.

کاتولوگ ها موارد زیر را در بر میگیرد:

  • ضوابط ایمنی
  • مشخصات سخت افزاری
  • مشخصات کاربران
  • مشخصات برنامه های کاربردی
  • قواعد جامعیت

0 / 5. مجموع: 0

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *