کارشناس رسمی دادگستری مهندسی مواد – فلزات، ازنظر صلاحید جزو گروه تخصصی منابع آب و معادن و در حوزه فنی و مهندسی قرار گرفته است، کارشناس رسمی دادگستری مهندسی فلزات، پس از اخذ پروانه فعالیت حرفهای بهعنوان کارشناس رسمی نیز در عناوین حوزه فعالیت بایستی صلاحیتهای مربوطه را اخذ نماید. رشته مهندسی فلزات بر اساس تعریف عبارت است از «شناخت خواص، توزیع و نحوه استخراج و کاربرد مواد فلزی در صنایع به همراه تولید مواد مرکب از کانیهای فلزی.»
مهندسی مواد در بخش فلزات به جهت اهمیت و کاربرد فراوانی که در صنایع و به فراخور زمینه استفاده بهصورت مستقیم و یا غیرمستقیم در زندگی روزمره ما دارد به نحوی شده است که هرروز با آن سروکار داریم. به جهت تخصصی بودن این موضوع، در صورت لزوم به اعلام نظر قطعی و کارشناسی در این زمینه، اعلام نظر منوط به ارائه نتایج آزمایشات و بررسی و همچنین مستندات مربوطه است، با توجه به اینکه امروزه مهندسی فلزات در حوزههای مختلف گسترده و مورداستفاده قرار میگیرد، در صورت عدم تخصص لازم و یا استفاده از مواد مصرفی نامرغوب ممکن است که سلامت استفادهکنندگان به خطر بیافتد، استفاده از ترکیبات و تخصص مهندسی فلزات در بخشهای پزشکی و بهداشتی امروزه به نحو وسیعی در حال استفاده و بهرهبرداری است.
از طرفی بخش صنعت بدون استفاده از فلزات و مواد فلزی معنی و مفهومی نخواهد داشت، همچنین اهمیت و ارزش بالای فلزات گران بهاء، رسیدگی به موضوعاتی ازایندست را سخت و مشکل مینماید. کارشناس رسمی دادگستری مهندسی فلزات بر اساس صلاحیتهای مکتسبه در این بخش میتواند در خصوص موضوعات مرتبط با مواد فلزی اعلام نظر نماید. گستردگی حوزه فلزات خصوصاً در بخش صنعت و همچنین تنوع ترکیبات مواد و مصالح فلزی مرکب به وجود آمده و موجود در بازار، موجب بروز اختلافات و تشکیل پروندههای قضایی مرتبط با موضوع کارشناسان مرتبط با این رشته گردیده است. کارشناس رسمی مهندسی فلزات، لازم است علاوه بر صلاحیتهای لازمه همواره اطلاعات و دانش خود را بهروز نماید، چراکه ترکیبات جدید و نوین مورداستفاده در بخشهای مختلف صنعتی و ماشینآلات مرتبط با این رشته در حال تزاید و افزایش روزافزون است.