داوری در قراردادهای مشارکت در ساخت

داوری در قراردادهای مشارکت ساخت

داوری قرارداد مشارکت در ساخت از متداول ترین قراردادها بین افراد است، بنابراین اختلافات حقوقی زیادی در این قراردادها صورت می گیرد. که مراجعه به نهاد داوری در این قراردادها بسیار حائز اهمیت می باشد.

در قرارداد مشارکت در ساخت، امروزه یکی از پرکاربردترین انواع عقود اسلامی در جریان ساخت و سازهای مسکونی هستند. بسیاری از اختلافات ساختمانی از طریق داوری حل و فصل می‌شود. داوری فرآیندی است که در آن طرفین اختلاف با توافق یکدیگر به جای مراجعه به دادگاه برای حل و فصل موضوع اختلاف، پرونده خود را به شخص ثالث مرضی الطرفین، معروف به داور، ارائه دهند.

مفهوم داوری در قرارداد مشارکت ساخت

انجام داوری در قرارداد مشارکت ساخت
انجام داوری در قرارداد مشارکت ساخت

در قراردادهای مشارکت ساخت، افراد به لحاظ مالی و تخصص و مهارت از همراهی افراد دیگر به منظور شروع یک کسب و کار استفاده می‌نمایند. به موجب این قرارداد که بین دو نفر بسته می‌شود افراد با مشارکت هم می‌توانند به تجارت بپردازند.

در داوری مشارکت در ساخت، طرفین قرارداد پیش از بروز اختلاف یا بعد از بروز اختلاف، در قراردادی جداگانه یا شخصی به نام داور را به منظور حل و فصل اختلاف تعیین می‌کنند. داوری محدود به آن دسته از افرادی است که در قراردادهای مشارکت در ساخت توافق کرده اند اختلافات خود را از طریق داوری حل کنند.

در داوری مشارکت در ساخت موافقت نامه داوری روند فرآیند داوری را کنترل می‌نماید. داور باید از کارشناسان رسمی دادگستری یا مرکز داوری کانون وکلای دادگستری تعیین گردد. رأی داوری از طریق دادگستری قابل اجرا می باشد. شخص داور باید توانایی، تخصص، علم و اگاهی لازم در خصوص حل و فصل اختلافات را داشته باشد.

داوری همچنین روش پرکاربرد حل و فصل اختلافات در صنعت ساخت و ساز است، بنابراین بیشتر قراردادهای ساختمانی دارای یک بند داوری هستند. که ممکن است همیشه در متن قرارداد ظاهر نشود.

داوری در قراردادهای ساخت و ساز چگونه کار می کند؟
بسیاری از اختلافات ساختمانی مربوط به ساختمان های از 30 سال به بالا است که آن را اصطلاحاً کلنگی تلقی می‌نمایند و به دنبال شرایطی جهت تخریب و نوسازی آن آمدند. اطراف این گونه قراردادها عموماً فرد یا افرادی هستند بعنوان سازنده و مجری و طرف دیگر مالک یا مالکینی هستند که علاقه مندند. علاوه بر نوسازی واحد مسکونی خود صاحب ارزش افزودن ناشی از افزایش قیمت زمین هم بشوند.

نهاد داوری در قراردادهای مشارکت ساخت

داوری قرارداد مشارکت در ساخت
داوری قرارداد مشارکت در ساخت

در قراردادهای مشارکت در ساخت دارای اجرای بسیار دقیق و کارشناسانه ای هستند که در جای دیگری به آن خواهیم پرداخت. با فرض اینکه چارچوب و شرایط کلی قرارداد مورد توافق طرفین باشند از جمله میزان قدرالسهم از بنای احداثی آتی، نوع و کیفیت ساخت و مصالح و متریال بکار رفته در بنا، زمان قرارداد، نحوه نقل و انتقال اسناد مالکیتی فیمابین طرفین و ….

آنچه که می‌تواند بعنوان ضامن مطمئنی جهت اجرایش به موقع و با کیفیت این قراردادها گردد، بهره گیری از نهاد داوری بعنوان مرجع حل اختلاف است.

در ضمن قرارداد لازم است که یک ماده بعنوان شرط داوری در قراردادها گنجانده شود. در صورت بروز اختلاف در تفسیر و یا اجرای قرارداد موضوع از طریق داوری حل و فصل گردد.

شرط داوری نمونه جهت درج در قرارداد ساخت مشارکت

کلیه اختلافات و دعاوی ناشی از این قرارداد و یا راجع به آن از جمله انعقاد، اعتبار، فسخ، نقض، تفسیر یا اجرای آن به مهندس مجتبی رشیدنهال به شماره شناسنامه ….. و کد ملی ….. به نشانی تهران، خیابان قائم مقام فراهانی، پلاک 186، طبقه دوم، واحد19 به شماره تلفن 02186046200 و ایمیل m.rashidnahal@yahoo.com به عنوان داور ، ارجاع می گردد تا برابر با موازین مندرج در این قرارداد و مطابق با قوانین مربوطه کشور با رأی داور، بصورت قطعی و لازم الاجراء حل و فصل گردد.

شرکت آرمان سنجش دارای تیم متخصص کارشناسان رسمی دادگستری در زمینه داوری رشته های مختلف مهندسی خصوصاً در حوزه قراردادهای مشارکت انجام ساخت و ساز می‌باشد و خدمات گسترده ای را در این زمینه ارائه می نماید.

5 / 5. مجموع: 4

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *