کارشناسی بیمه

شرکت‌های بیمه گر به منظور صدور بیمه نامه افرادی را بعنوان کارشناس بیمه به منظور بررسی اولیه اموال و دارایی های بیمه گزار، بررسی و تفکیک ریسک، بررسی خطرات احتمالی به کار می‌گیرد. بنابراین بیمه گزاران تا 14روز بعد از وقوع خسارت باید خسارت ایجاد شده را یا بصورت تلفنی یا کتبی به شرکت‌های بیمه گر اطلاع دهند.

شرکت های بیمه گر به منظور بررسی خسارت ایجاد شده باید از کارشناسان ارزیاب خسارت بیمه و متخصص به منظور ارزیابی خسارت ایجاد شده و برآورد هزینه خسارت استفاده نمایند.

بیمه بعنوان یک عقد و قرارداد است که بین بیمه گزاران و شرکت‌های بیمه‌ای منعقد می‌گردد، بیمه در واقع انتقال ریسک از بیمه گزار به بیمه‌گر است. برای اولین بار در 15 آبان 1314 شرکت بیمه ایران با سرمایه بیست میلیون ریال شروع به فعالیت نمود.

در ایران 26 عدد شرکت بیمه ای وجود دارد که تنها شرکت بیمه دولتی بیمه ایران است، همچنین بیمه مرکزی بعنوان نهاد ناظر و سیاستگذار شرکت های بیمه ای شناخته شده است.

کارشناسی بیمه
کارشناسی بیمه

کارشناس بیمه

وظیفه کارشناس بیمه عقد قرارداد بیمه و تشخیص مشمول بودن یا نبودن برای بیمه گر را بر عهده دارد. کارشناس باید بازدید اولیه را کاملا و دقیق بررسی نموده و در صورت ایجاد خسارت به خوبی به توان به کارشناسی بیمه او استناد نمود.

کارشناس بیمه وظیفه بررسی و ارزیابی میزان خسارت را نیز بر عهده دارد. بطور مثال هنگامی که یک حادثه خودرو اتفاق می‌افتد و برای جبران خسارت به بیمه مراجعه می‌شود.

ایشان موظف است تا با بررسی میزان دقیق خسارت، زمینه پرداخت را فراهم آورد. کارشناس در این موارد هم باید انصاف را در برخورد با بیمه‌گر رعایت کند و بیش از آن چه خسارت وارده را اعلام نکند.

وظایف کارشناس بازدید اولیه در کارشناسی بیمه

کارشناس بازدید اولیه بیمه پس از بازدید، گزارش بازدید مقدماتی را ضمیمه پرونده مینمایند، در بازدید اولیه، ارزیابی، ضمن بازدید و بررسی کلیه جوانب نسبت به تهیه آنالیز ریسک و اعلام ارزش مورد بیمه، اظهارنظر خود را اعلام می‌دارد.

بیشتر مطالعه کنید:

بازدید اولیه بیمه‌

وظایف کارشناس ارزیاب خسارت در کارشناسی بیمه

در صورت ایجاد خسارت کارشناس ارزیاب خسارت بیمه به منظور کارشناسی بیمه باید موارد زیر را مورد توجه قراردهد که به شرح زیر است:

  • اعلام خسارت بیمه گزار
  • دریافت مدارک بیمه نامه از محل صدور
  • تطبیق شرایط اولیه با خسارت به وجود آمده
  • تشکیل پرونده
  • ارجاع کار به ارزیاب خسارت
  • هماهنگی برای بازدید از مواضع خسارت دیده
  • اخذ مدارک تکمیلی
  • ارائه گزارش ارزیابی خسارت
  • بررسی و پرداخت خسارت

بیشتر مطالعه کنید:

ارزیابی خسارت بیمه

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل