ارزشگذاری مالکیت علامت تجاری

ارزشگذاری علائم تجاری

دارایی های نامشهود در اقتصاد شرکت های دانش بنیان نقش موثری را ایفا می کند، در قرن نوزدهم میلادی میزان استفاده از دارایی های نا مشهود در کسب و کار کمتر از ده درصد بوده است، امروزه 80 درصد از دارایی های شرکت ها را دارایی های نا مشهود تشکیل می‌دهد.

علامت های تجاری علایمی هستند که نشان دهنده ی این موضوع است که که چه کسی محصول را تولید نموده و آیا سابقه ی خوبی در کسب کار دارد.  علائم تجاری در واقع نمادی است که حسن منبع و کیفیت کالا را نشان می دهد. یکی از مهمترین دارایی های یک شرکت علائم تجاری است، مثلاً شرکتی را در نظر بگیرید که که علامت آن در دنیا مشهور است و به نیکی از آن یاد میکنند، بنابراین نام و علائم تجاری جزء ارزشمندترین داراییهای نامشهود هستند.

علامت تجاری ارزشمند

علامت تجاری یکی از عناصر ایجاد برند و از دارایی های نامشهود پر اهمیت می باشد، امروزه علائم تجاری در کشور ما بعنوان بزرگترین دارایی های شرکت ها به بیش از دهها میلیارد ریال ارزشگذاری می گردند. شخص حقوقی یا حقیقی به منظور معرفی و شناخت خود به عموم از علائم تجاری استفاده می نماید. علائم تجاری به منظور معرفی شخص بوجود آورنده آنها باید به ثبت برسند تا ارزش قیمت گذاری باشند.

یکی از مهم ترین مواردی که در کسب و کارها مطرح می گردد (علائم تجاری) می باشند. همه ی کسب کار ها با علائم تجاری سرکار دارند، عنوان کسب و کار همان علائم تجاری می باشد. علائم تجاری در راستای طبقات مختلف کسب و کارها ثبت میگردند. علامت های تجاری در طبقات مختلفی ثبت می شوند و حوزه فعالیت آن علامت را مشخص می‍‌‌‌‌نماید.

اجزای علائم تجاری

علامت های تجاری شامل (لوگو، نام شرکت، برندها و ….) می باشند. همچنین علامت های تجاری (کلمات، حروف، اشکال، اعداد، اشکال سه بعدی) در مقوله‌ی علامت تجاری قرار میگیرد، نامی که روی محصول میاید باید ثبت شده باشد و به شدت مورد حمایت خواهد بود.

مراحل ثبت علائم تجاری

علائم تجاری در ابتدای فعالیت و به نام کارآفرین ثبت میگردد و در تداوم آن بکوشد، سپس باید تلاش در جهت تبدیل آن به برند صورت پذیرد. اگر کسی علائم تجاری را در ایران ثبت کند، کسی دیگر حق  استفاده از آن را نخواهد داشت، ما برای ثبت علائم تجاری به شما کمک می کنیم، وکلای ما شما را در این میسر همراهی و مشاوره لازم را ارئه می‌نمایند.

طبق ماده 30 قانون علائم تجاری، عبارت است از علامت یعنی هر نشان قابل رویتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.

به منظور ثبت علائم و نام های تجاری مراحل زیر باید مورد بررسی قرار گیرد:

  1. ابتدا شخص ایجاد کننده علائم تجاری باید در ابتدا علائم تجاری مدنظر خود را در وب سایت اداره ثبت شرکتها بخش مالکیت معنوی جستجو نماید که توسط افراد و شرکت دیگری به ثبت نرسیده باشد.
  2. در  این مرحله باید مجوز های لازم به منظور ثبت علائم تجاری گرفته شود.

روش های مختلف ارزشگذاری علائم تجاری

روش های ارزشگذاری علائم تجاری شامل موارد زیر است:  

  1. ارزشگداری علائم تجاری با استفاده از برآورد هزینه در این روش هزینه های مربوط به ثبت علائم تجاری، هزینه های مربوط به مشاوره به منظور کارهای ثبت علائم، هزینه های بازاریابی و تبلیغات در نظر گرفته می شود.
  2. ارزش‌گذاری با توجه به درآمدهای حاصل از علامت تجاری در این روش هزینه های مربوط و سود بدست آمده از ایجاد علائم تجاری در نظر گرفته میشود
  3. ارزش علامت در بازار در این روش به منظور تعیین ارزش علائم تجاری از قیمت های استاندارد علائم تجاری در بازار استفاده می گردد و ارزش علائم تجاری بر اساس استانداردهای بازار محاسبه میگردد.

تفاوت ثبت شرکت و ثبت علائم تجاری

در صورتی که نام شرکت چند سیلابی باشد و یکی از سیلاب های نام بعنوان مشابه در شرکت های دیگر وجود داشته باشد مشکلی در ثبت شرکت ایجاد نمیگردد. درباره‌ی نام تجاری اینگونه نیست و درصورتی که علامت تجاری چند سیلابی باشد حتی یکی از اجزای کلمه هم نباید مشابه بقیه علائم تجاری باشد. علائم تجاری بعد از چند سالی که ثبت میشوند باید تمدید شوند. علائم تجاری مانند برند اپل و کوکاکولا منجر به اعتبار محصول میگردد.

مدت اعتبار علائم تجاری 10 سال است، بنابراین بعد از ثبت علائم تجاری به مدت ده سال مورد حمایت قرار میگیرد.

چه علائمی را نمی توان به عنوان علائم تجاری ثبت نمود؟

  1. واژه های خام
  2. واژه های توصیف کننده
  3. علائم گمراه کننده (فریب دهنده)
  4. علائم تجاری خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه
  5. پرچم ها نشان های سلطنتی، علائم رسمی دولتی و نشان های کشورها سازمان های بین المللی مگر با مجوز
  6. علائم مشهور

5 / 5. مجموع: 1

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *