ارزیابی استارت آپ ها

ارزشگذاری و ارزیابی استارت آپ

یکی از کارآفرینی های روز دنیا استارتاپ ها می‌باشند که سهم عمده ای از بازار را تشکیل میشود، استارت آپ ها در زمان جذب سرمایه گذاری برای بنیانگذاران و سرمایه گذاران از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشند و باعث پیشرفت شرکت ها می‌گردد.

در واقع به شرکتی که هنوز در راستای بدست آوردن درآمد است که بیشتر توسط شکرت های دانش بنیان راه اندازی می‌شوند را استارت آپ می‌گویند.

مراحل ارزشگذاری استارتاپ ها

  1. قبل از راه اندازی استارت آپ ها: یک نفری را در نظر بگیرید که ایده ای را دارد که اطمینان ندارد که آن ایده را میخواهد اجرا نماید، خیلی افراد ایده ای را ذهنشان دارا می باشند،  ایده را میدهند ولی چطور میتوان از ایده به جنس و سرمایه و سود آوری رسید بنابراین به منظور اینکه از ایده به جنس اولیه برسند باید 20 تا 25 درصد شرکت را بفروشند.
  2. در حال راه اندازی سیستم استارت آپ: در این مرحله سیستم و جنس داریم ولی درآمدی را نداریم این مرحله مشکل ترین راه جذب سرمایه می باشد در این مرحله باید راه های تولید و عرضه محصول و جنس آموزش داده شود.  
  3. در این مرحله بعد از راه اندازی استارت آپ ها: در این مرحه با شرکت مورد نظر بوجود آمده است ولی باید در جهت پیشرفت و توسعه آن تلاش کرد. بنابراین باید روندهای ارزشگذاری یک شرکت را بیاموزیم که شامل موارد زیر است:
  • راه های سرمایه گزاری
  • کم بودن سرمایه
  • نداشتن رقیب های جدی

ویژگی های نحوه ارزیابی استارت آپ

ارزیابی استارتاپ ها
ارزیابی استارتاپ ها

یکی از ویژگی ها در ارزیابی استارت آپ ها این است که ریسک بالایی دارد، استارت آپ ها، بنیانگذاران و کارمندان را تشویق می‌کند که خارج از کلیشه ها فکرکنند و کار را سرعت دهند.

شرکت آمریکایی در دره سیلیکون در جنوب شرقی سانفرانسیسکو در ایالات متحده آمریکا قرار دارد. استارت آپ ها و دفاتر مرکزی از مطرح ترین شرکت های جهان است.

در یک شرکت استارت آپ همه چیز ریسک بالایی دارد ولی یک شرکت مانند سیسکو یا گوگل را در نظر بگیرید در این موارد شرکت سرجای خود قرار دارد. شرکت‌های جدیدی مانند فیسبوک، اپل، گوگل شکل گرفته اند که نام آن ها از شرکت های تولید کننده آن ها شکل گرفته است. در سال 1950 تکنولوژی و آموزش عالی با یکدیگر ترکیب شده و در فعالیت استارت آپ ها نقش مهمی داشته اند.

برای مثال فردی را در نظر بگیرید که ایده ای را ارائه می دهد و با فرد دیگری خواستار تأسیس شرکتی میگردد برای ارزیابی ایده به چند متخصص نیاز است و در صورت تأیید متخصصین برای ایده، یک سرمایه گذار تقاضای یک نمونه کار به ازای 50 هزار دلار را می‌دهد. بنابراین این ایده منجر به سود و منفعت قابل توجهی گردیده است.

فرهنگ استارت آپ ها

کل فرهنگ و ذهنیت در همکاری استارت آپ ها خلاصه می‌شود. همکاری با شرکت های دیگر، سیستم های مجازی، مشاوران، مدارس و هر چیزی که در محیط دیده می شود در استارت آپ ها گنجانده می‍شود.

فرهنگ استارت آپ ها یک فرهنگ نانوشته است. یعنی انسان اول فرهنگی که دلش میخواهد برای کمپانی مد نظر خودش می‌سازد، زمانی که به شرکت های بزرگی که از استارت آپ ها شروع می‌شوند نگاه کنیم، فرهنگی را در برمیگیرند که موسسات شرکت ها می‌خواهند.

آدم هایی که در یک استارت آپ کار می‌کنند، میتوانند یک شرکت را به اوج برسانند. فرهنگی که برای کمپانی ها می‌خواهید بسازید خیلی مهم است. استارت آپ ها شکست ها را قبول میکند.

مدیریت استارت آپ‌ها

در مدیریت یک استارت آپ، مهندسان کنار هم نشسته، با هم تبادل نظر نموده و از یکدیگر موضاعات جدیدی را می آموزند. مثلا شرکت سیلیکون را در نظر بگیرید، همه ی افراد با یکدیگر هم نظر و همکاری داشته و در سهام شرکت شریک شده و در جهت پیش برد شرکت مشارکت می‌نمایند.

تفاوت استارت آپ ها با یک شرکت تجاری

شرکت تجاری معمولی دارای کسب و کاری است که ما قصد گسترش آن را نداریم، در شرکت های تجاری فرصت های رشد و توسعه وجود دارد ولی هدف اصلی این شرکت ها توسعه آن نیست.

با توجه به اینکه در یک استارت آپ، قصد داریم که استارت آپ ها را به یک شرکت بزرگ تبدیل کنیم و در مدت زمان بسیار کوتاه استارت آپ ها را گسترش دهیم.

یک استارت آپ تراز نقدینگی ندارد، استارت آپ ها در حال بزرگ شدن و پیشرفت است، ولی هنوز آنقدر درآمد ندارد که خرج خودش را بدست آورد. در شرکت های بزرگ، اول باید به ایده برسید و بعد باید در مورد آن فکر کنید و سپس باید تأیید های لازم را بگیرید. در استارت آپ ها 6 ماه زمان لازم است تا محصول شما تولید شود و وارد عرضه بازار گردد.

راه های تبدیل استارت آپ به یک شرکت تجاری

 خروج از استارت آپ ها، یعنی اینکه یک شرکت به یک شرکت بزرگتر و یا به یک شرکت سرمایه گذاری فروخته شده است، یا سهام شرکت وارد بورس شده، شرکت فیسبوک مثال خوبی برای مفهوم خروج است، خروج یعنی اینکه افرادی که شرکت را راه انداخته بودن یا عملاً از شرکت بیرون آمده اند یا اینکه توانستن از شرکت یه سرمایه چند میلیون دلاری در بیارن همین نکته ها خیلی ها را برای ایجاد استارت آپ ها تشویق می‌نماید.

با توجه به اکوسیتمی که حول جهان استارت آپ ساخته شده، افراد می توانند هر وقتی که خواستند در استارت آپ ها حضور داشته باشند، و محیط استارت آپ ها دارای جنبه های سرگرمی برای افراد است. در صورتیکه در شرکت های بازرگانی و اداره ها فرهنگ خاصی از ساعت 9 صبح تا 5 بعدازظهر وجود دارد.

5 / 5. مجموع: 2

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *