کارشناس بازدید اولیه بیمه مهندسی

بیمه مهندسی یک رشته تخصصی برای محافظت بیمه گزاران در برابر خسارت‌های ناشی از شرایط پیش بینی نشده در هنگام ساخت و ساز و احداث و بهره برداری از نیروگاه‌ها، ساختمان‌ها و زیرساخت‌های عمرانی است.

شبکه کارشناسان رسمی و ارزیابی خسارت شرکت آرمان سنجش با بهره گیری از تجربه موارد متعدد تهیه گزارش های بازدید اولیه بیمه مهندسی و ارزیابی خسارت در رشته آتش سوزی، با بهره گیری از تیم های متخصص در رشته های مهندسی، خدمات خود را به کلیه شرکتهای بیمه گر و همچنین بیمه گذاران ارائه می‌نماید.

بازدید اولیه بیمه مهندسی

به منظور بازدید اولیه بیمه مهندسی از پروژه ساختمانی چنانچه عملیات ساختمانی دارای ابعاد کوچک باشد می‌توان فقط به مشاهده اجرای عملیات و مخاطرات ناشی اکتفا کرد. این بازدید به تخصص بالا نیاز ندارد. برای بازدید پروژه‌های عمرانی بزرگ و یا تحت شرایط خاص مثل داشتن گودبرداری و یا انجام عملیات در مناطق مسکونی دارای تراکم جمعیتی بالا، نیاز به استفاده از مهندس متخصص می‌باشد.

ارزیابی و تفکیک ریسک، تعیین حداکثر خسارت احتمالی، مشخص نمودن درصد پیشرفت کار در زمان بازدید اولیه بیمه مهندسی، صورتجلسه نمودن خسارت‌های واقع شده تا زمان بازدید اولیه بیمه مهندسی و تذکر دادن نکات ایمنی مورد لزوم به بیمه گزار و ارزیابی خسارت احتمالی پروژه از مواردی است که کارشناس بازدید اولیه بیمه مهندسی باید مد نظر قرار دهد.

بازدید اولیه بیمه مهندسی
بازدید اولیه بیمه مهندسی

بازدید اولیه بیمه مهندسی شامل موارد زیر است:

در بازدید اولیه بیمه های مهندسی مراحل زیر باید رعایت گردد:

  •  تکمیل فرم پرسش نامه توسط بیمه گذار و مهر و امضای بیمه گزار به منظور صدور بیمه نامه مهندسی
  • بازدید اولیه بیمه مهندسی از موضوع مورد بیمه توسط کارشناسان مدیریت بیمه‌های مهندسی، شعبه و مجتمع، کارشناسان خبـره
  •  انجام بازدید اولیه بیمه مهندسی توسط کارشناس مربوطه
  • اعلام نرخ و شرایط بیمه تمام خطر نصب و پیمانکاری، پوشش بیمه بدنه این ماشین آلات با اعمال اثر مدت پروژه

بیمه‌های مهندسی، محافظت اقتصادی در برابر خطرات موجود در پروژه‌های ساخت و ساز و احداث، پروژهای نصب، ماشین آلات و تجهیزات در حال بهره برداری پروژه را فراهم می کند. بازدید اولیه توسط کارشناسان خبره مهندسی به منظور صدور بیمه مهندس یصورت می‌گیرد. در ادامه در این متن به بررسی بیمه ‌های مهندسی می‌پردازیم.

بیمه مهندسی دوره احداث

بیمه مهندسی دوره احداث به دو دسته بیمه تمام خطر پیمانکاران و بیمه تمام خطر نصب تقسیم می‌شوند که به شرح زیر است.

1-1 – بیمه مهندسی تمام خطر پیمانکاران (Contractors All Risk)

در گذشته که کارهای ساختمانی به صورت ساده بود و در ابعاد کوچک انجام میگرفت بنابراین کار فرمایان به ندرت آن را تحت پوشش بیمه قرار می دادند اما امروزه پیشرفت کارهای ساختمانی و انجام آن با سرعت بالا و نیز با استفاده از قطعات پیش ساخته و ماشین آلات ساختمانی غول آسا باعث شده تا جهت جبرات خسارت های غیر قابل پیش بینی نیاز به حمایت بیمه ای احساس گردد. بیمه تمام خطر پیمانکاران یا مقاطعه کاران اصولاً برای یک پروژه ساختمانی که اجرای آن طی قراردادی بین کارفرما و پیمانکار بسته شده صادر می‌شود. و آن را از شروع پروژه تا اتمام آن تحت پوشش قرار می‌دهد.

2-1 – بیمه مهندسی تمام خطر نصب (Erection All Risk)

در این نوع بیمه‌نامه ها، بیمه‌گذار همه پروژه های در دست احداث خود را که در مدت اعتبار یک بیمه نامه، یکساله آغاز شده یا ادامه دارد تحت پوشش بیمه ای قرار می دهد و با توجه به آن که تاریخ اتمام بسیاری از این پروژه‌‌ها ممکن است از تاریخ انقضای بیمه‌نامه فراتر رود، در صورت تمایل می‌تواند با پرداخت حق بیمه اضافی نسبت به تمدید اعتبار بیمه نامه اقدام نماید، بیمه گزار باید در زمان صدور بیمه نامه و در طی مدت اعتبار آن، لیست پروژه های در دست احداث خود را برای بیمه‌گر ارسال نماید.

بازدید اولیه بیمه مهندسی
بازدید اولیه بیمه مهندسی

 بیمه‌ مهندسی دوره بهره‌برداری

کلیه‌ی پروژه‌های عمرانی در بیمه تمام خطر پیمانکاران پس از تکمیل و شروع بهره‌برداری دو دوره تحویل موقت و یا پس از تحویل دائم آن‌ها به کارفرما تحت پوشش این بیمه‌ قرار دارند.

1-2- بیمه تضمین کیفیت ساختمان(Latent Defects of Building): این بیمه طولانی ترین مدت را در بین انواع بیمه های مهندسی به خود اختصاص داده است به طوری که مدت آن ده سال از تاریخ صدور اولین گواهی پایان کار کلی ساختمان با تأیید بازرس فنی بیمه‌گر آغاز شده و پایان آن در بیمه نامه تعیین شده است. تمدید بیمه نامه منوط به بازرسی و کنترل مجدد ساختمان و تأیید بازرس فنی بیمه‌گر پس از هر ده سال و حداکثر تا سی سال خواهد بود.

2-2- بیمه سازه‌های تکمیل‌شده(civil Enginnering Comleted Risks): کلیه‌ی پروژه‌هایی مانند سد، کانال و مانند آن طبق قانون باید پس از احداث، تحت پوشش بیمه مهندسی ریسک‌های تکمیل شده ساختمانی قرار بگیرد.

3-2- بیمه مهندسی ماشین‌آلات و تجهیزات پیمانکاران(contractors Plant&Machinery): این بیمه ماشین آلات و تجهیزات پیمانکاران را که در واقع یکی از ابزارهای تصلی کار آن‌ها می‌باشد تحت پوشش قرار می‌دهد. ماشین آلاتی مانند لودر، بولدوزر، ساید بوم، جرثقیل و از این قبیل می‌توانند در این رشته از بیمه‌های مهندسی تحت پوشش قرار داده شود.

4-2- بیمه مهندسی تجهیزات الکترونیکی(Electronic Equipment): پوشش این بیمه نامه بصورت تمام خطر است، این بیمه نامه تمام خسارات وارد به انواع کارگاه‌های صنعتی، لوازم پزشکی، لوازم اداری، سیستم های هشدار دهنده، تجهیزات مربوط به سینما و فیلم برداری ، دستگاه های تست مواد و غیره را تحت پوشش قرار می‌دهد.

5-2- بیمه مهندسی فساد کالا در سردخانه(Dwterioration of stock in cold Strange Insurance): هدف از ارائه پوشش فساد کالا در سردخانه پاسخگویی به نیاز اشخاصی است که کالای خود یا دیگران را در سرد خانه انبار نموده و در قبال فساد آن کالاها در اثر حادثه یا خرابی ماشین آلات سردخانه، خواستار پوشش بیمه‌ای می‌باشند.

6-2- بیمه مهندسی خرابی ماشین آلات(Machinery Breakdown Insurance): در این بیمه انواع دستگاه¬ها تجهیزات مکانیکی، ادوات، ماشین آلات و تأسیسات نصب شده و در حال بهره برداری تحت پوشش این بیمه نامه قرار دارد.

7-2- بیمه مهندسی جامع پروژه(Comprehensive project Insurance): بر اساس نیازهای پروژه و پوشش های مورد نیاز کارفرما و یا پیمانکاران، هر پروژه ساخت و نصب را می‌توان در چارپوب بیمه جامع پروژه قرار داد و با توجه به نیازهای پروژه، بخش¬های مختلف را در آن گنجاند و پوششش‌های اضافی مورد نظر را هم برای آن طراحی نمود.

8-2- بیمه مهندسی عدم النفع ناشی از خرابی ماشین آلات (machinery Loss of Profits Insurance): این بیمه نامه ناشی از خرابی ماشین آلات می‌باشد. این پوشش بیمه-ای بر خلاف سایر بیمه‌های مهندسی که خطرات اصلی وارد به موضوع مورد بیمه را تحت پوشش قرار می‌دهد، برای پوشش خطرات تبعی ناشی از بروز حادثه و یا خسارت طراحی شده است. این بیمه نامه تنها یک خسارت به خصوص را پوشش میدهد و آن عبارت است از سود ناخالصی که در نتیجه خرابی ماشین آلات تولیدی و توقف فرآیند تولید، تولید کننده یا کارفرمای آن واحد تولیدی از آن محروم می‌شود.

9-2- بیمه مهندسی جامع ماشین آلات(comprehensive Machinery Insurance): بیمه جامع ماشین آلات برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران در خصوص زیان های مادی (فیزیکی) و عدم النفع به واسطه خرابی یا خسارت وارد به ماشین آلات و اموال آن‌ها برای پرداخت غرامت به کارکنان بیمه گزار و اشخاص ثالث در طول مدت اعتبار بیمه نامه طراحی گردیده است.

10-2- بیمه مهندسی پروژه ساخت و ساز دریایی(well CAR): این پوشش بیمه ای تمام عملیاتی که مربوط به سکوهای نفتی، اسکله های گازی ، نصب دکل‌ها و تأسیساتی که نفت و گاز را از بستر دریا جذب و خارج می‌نمایند، را تحت پوشش قرار می‌دهد

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل