توصیه‌هایی در فرهنگ آپارتمان‌نشینی

توصیه‌هایی در فرهنگ آپارتمان‌نشینی

ساکنین قسمت‌های اختصاصی مجتمع‌های مسکونی موظف‌اند در جهت رعایت حسن هم‌جواری، برخی بایدها و نبایدها را رعایت نمایند. هرچند این موارد در قانون پیش‌بینی نشده است ولی رعایت آن‌ها توسط ساکنین مجتمع‌های آپارتمانی موجب می‌گردد که از بروز اختلاف‌ها و تنش‌های گوناگون جلوگیری نماید و محیط سکونت با نشاط و حسن هم‌جواری توأمان باشد؛ بنابراین برای آگاهی بیشتر شهروندان در رابطه با فرهنگ آپارتمان‌نشینی موارد زیر توصیه می‌گردد:

  • ایجاد سروصدای غیرمتعارف از ساعت یک تا چهار بعدازظهر و نه شب تا نه صبح روز بعد ممنوع می‌باشد. صدای رادیو، تلویزیون و دیگر وسایل پخش موسیقی نیز در ساعت فوق می‌باید فقط در داخل آپارتمان محل استقرار آن‌ها قابل‌شنیدن باشد.
  • هرگونه کاری به‌خصوص کارهای ساختمانی که ایجاد صدای ناهنجار می‌نماید، باید با هماهنگی مدیریت ساختمان فقط در ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳:۳۰ و همچنین ۱۵:۳۰ تا ۱۸:۳۰ روزهای غیر تعطیل انجام پذیرد.
  • پارکت‌های چوبی و کف‌پوش‌های پلاستیکی را فقط می‌توان پولیش نمود و نباید آن‌ها را با سنگ یا سرامیک و دیگرش پوشش‌هایی که صدا را تشدید می‌نمایند، تعویض کرد. در مواردی که کف آپارتمان سنگ، سرامیک یا چوب باشد و راه رفتن و کشیدن اجسام بر روی آن‌ها در طبقه پایین صداهای ناهنجار ایجاد کند، توصیه می‌شود حداقل ۷۵ درصد کف با قالی یا فرشینه (موکت) پوشانده شود.
  • کف سایی سنگ قسمت‌های اختصاصی باید با اجازه کتبی مالک و مدیریت ساختمان صورت گیرد و هنگامی انجام شود که امکان بازدید از طبقه زیرین وجود داشته باشد. کلیه مواد حاصله از کف سایی می‌باید به‌سرعت جمع شود و در محل مناسبی در خارج از ساختمان دفع گردد. مدیران ساختمان باید توجه نمایند که ریختن مواد اسیدی حاصل از کف سایی به داخل فاضلاب ساختمان موجب گرفتگی و فرسایش لوله‌های فاضلاب می‌شود همچنین نفوذ این مواد به سطح زیرین سنگ باعث خوردگی لوله‌های مستقر در کف و ترکیدگی، بخصوص در محل اتصالات می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود هنگام کف سایی و پس از اتمام آن سقف طبقه پایین بازرسی شود. تا حد امکان می‌باید ساکنین محترم را از کف سایی منصرف نمود و تمیزکاری با روش‌های دیگر را به آن‌ها توصیه نمود. ضمن اینکه به آن‌ها یادآوری شود که در این مورد جبران زیان‌های احتمالی به طبقه زیرین بر عهده مالک طبقه بالاست.
توصیه‌های فرهنگ آپارتمان‌نشینی
توصیه‌های فرهنگ آپارتمان‌نشینی
  • هرگونه تغییر در نما، سردر یا بالکن‌های اختصاصی ممنوع است مگر با توافق اکثریت مالکین. ساکنین هر واحد مسئول جبران خسارت واردشده در اثر گرفتگی لوله‌های فاضلاب، سررفتن آب وان یا ظرف‌شویی می‌باشد. تعمیرات و تغییرات داخلی و خارجی که موجب صدمه به اسکلت ساختمان می‌شود به‌هیچ‌وجه مجاز نمی‌باشد.
  • سایر تعمیرات و تغییرات داخلی آپارتمان‌ها و بخش‌های اختصاصی مانند انبار می‌باید با اجازه کتبی مالک و تأیید مدیریت ساختمان در حد معقول انجام شود. سایبان، نرده حفاظ، بند (برای آویزان نمودن لباس) که از بیرون ساختمان قابل‌رؤیت باشند، کولر و وسایل دیگری نباید در بالکن‌ها نصب یا آویزان گردند مگر با اجازه کتبی مدیریت و برحسب ضرورت. نصب هرگونه آنتن قابل‌رؤیت بر روی نما یا در بالکن ساختمان بدون اجازه مدیریت ساختمان ممنوع می‌باشد.
  • هیچ‌گونه وسایل شخصی نباید بیرون از پنجره در پاگردهای عمومی، پاسیو، جلوی درب ورودی آپارتمان، در محوطه و پارکینگ قرار داده شود. به‌خصوص ساکنین طبقه همکف که معمولاً فقط راه به پاسیو دارند. از گذاشتن مواد آتش‌زا، ماشین لباسشویی و دیگر تجهیزات، قفس پرنده و هرگونه جسم خطرناک که باعث ایجاد، سروصدا است خودداری شود اگرچه این بخش تنها از طریق آپارتمان همکف قابل‌دسترسی باشد. حفظ و نگهداری آن به عهده مالک قسمت‌های اختصاصی آن واحد می‌باشد ولی استفاده از آن نباید موجب سلب آسایش دیگران گردد.
  • چنانچه خردکن زباله در ظرف‌شویی آشپزخانه تعبیه نشده است، از نصب آن در ظرف‌شویی خودداری گردد. از پرتاب آشغال به بیرون از آشپزخانه باید پرهیز نمود. زباله می‌بایست به‌طور صحیح در داخل شوت زباله قرار گیرد یا در ساعت جمع‌آوری زباله در محل مقرر بیرون از ساختمان گذاشته شود.
  • نگهداری سگ، کبوتر، قناری، خرگوش و به‌طورکلی حیوانات در قسمت‌های مشترک مانند پاسیو، هال، بالکن، تراس و محوطه ممنوع است اگرچه استفاده از آن مختص یک یا چند واحد باشد. مدیران ساختمان نباید در این مورد چشم‌پوشی نمایند زیرا ممکن است علاوه بر نارضایتی سایر ساکنین، آن حیوان عامل بیماری نیز باشد.
  • هیچ‌گونه صدای ناهنجاری مثل صدای کشیدن صندلی بر روی کف‌های سنگی، صدای توپ‌بازی و دویدن بچه‌ها و صداهای تحریک‌آمیز نباید در طول شبانه‌روز ایجاد گردد. صدای مته‌کاری و کوبیدن میخ به دیوار جهت نصب وسایل تزیینی می‌باید در ساعت مناسب روزهای غیر تعطیل انجام شود. از مصرف آب خارج از حد معمول می‌باید خودداری شود. در غیر این صورت نصب کنتور بر روی ورودی آب آپارتمان توصیه می‌شود.استفاده هم‌زمان از اتو، ماشین لباسشویی، جوجه‌سرخ‌کن برقی و دیگر وسایل الکتریکی با مصرف بالا موجب داغ شدن سیم‌ها گردیده خطر آتش‌سوزی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین استفاده این وسایل به‌طور هم‌زمان باید خودداری گردد. مدیران ساختمان می‌باید کنترل فیوزهای داخلی آپارتمان‌ها و وضعیت تابلوهای برق داخل واحدها را حداقل یک‌بار در سال مورد بازدید قرار دهند. بارها مشاهده گردیده که فیوزهای داخلی دستکاری‌شده‌اند. درنتیجه هنگام افزایش بار الکتریکی جریان برق قطع نمی‌شود و آتش‌سوزی، جان و مال کلیه ساکنین را در معرض خطر قرار می‌دهد.
  • مسدود نمودن راه دیگر ساکنان ممنوع است. همچنین نمی‌توان مانع استفاده از قسمت‌های مشترک توسط سایر ساکنین شد مگر آنکه رفت‌وآمد یا استفاده از آن قسمت مستلزم عبور از ملک اختصاصی باشد.
  • هیچ‌گونه وسایل شخصی نباید بیرون از پنجره در پاگردهای عمومی، پاسیو، جلوی درب ورودی آپارتمان، در محوطه پارکینگ قرار داده شود.
  • انبار آپارتمان مختص وسایل شخصی ساکنین است. استفاده تجاری و اجاره آن به دیگران ممنوع می‌باشد مگر با اجازه ساکنین مجتمع و بااطلاع مدیریت هرگونه دست‌کاری تجهیزات مشترک بدون اطلاع مدیریت ساختمان ممنوع می‌باشد.
  • در مجتمع‌های فاقد نگهبان باز و بسته کردن درب ورودی محوطه یا ساختمان توسط آیفون می‌باید به‌وسیله افراد بالغ، پس از شناسایی انجام پذیرد. گاهی دیده می‌شود بچه‌ها دکمه آیفون را حتی پس از ورود، دوباره فشار می‌دهند و درنتیجه درب بازمی‌ماند. 
  • بازی کردن بچه‌ها در قسمت‌های مشترک در صورت تأیید هیئت‌مدیره فقط در ساعت‌های تعیین‌شده و در محل‌های مقرر مجاز می‌باشد.
  • مسئول حرکات و رفتار فرزندان اولیای آن‌ها می‌باشند و در قبال هرگونه عمل خلاف، آن‌ها باید جوابگو باشند.
  • مراسم آیینی، جشن و سوگواری می‌بایست با اجازه مدیریت و پس از اطلاع به همسایه‌ها در سالن اجتماعات مجتمع برگزار شود. در صورت عدم وجود این سالن، در داخل آپارتمان و با حداقل سروصدا انجام گیرد. از نصب بلندگو و چادر خودداری گردد. بهتر است مراسم از ساعت ۱۵ تا حداکثر ۲۲ انجام پذیرد. 
  • هرگونه پخت‌وپز در قسمت‌های مشترک ممنوع می‌باشد و در داخل بخش‌های اختصاصی فقط در حد معقول مجاز است. سروصدای میهمانی در حد معمول (به‌طوری‌که موجب آزاد دیگر ساکنین نشود) حداکثر تا ساعت ۲۴ مجاز می‌باشد. در ایام هفته حداکثر تا ساعت ۲۳ و در شب‌های تعطیل و آخر هفته مراسم بدرقه و خداحافظی می‌باید در داخل آپارتمان – نه در راه‌پله یا هال عمومی – انجام شود. از میهمان‌ها نیز درخواست گردد در حین عبور از راه‌پله و محل‌های مشترک رعایت آرامش دیگران را نموده و از دویدن بچه‌ها و ایجاد سروصدا ممانعت به عمل‌آورند.
  • استفاده از وسایل گازی و نفتی برای افراد جوان‌تر از ۱۲ سال، مسن‌تر از ۷۰ سال و معلولین جسمی و ذهنی که به‌صورت انفرادی زندگی می‌کنند یا در اکثر ساعات شبانه‌روز تنها هستند، ممنوع می‌باشد. تعبیه کپسول‌های اطفال حریق ضروری است. ضمن آنکه می‌باید نحوه استفاده از آن‌ها به ساکنان آموزش داده شود. بازی کردن بچه‌ها در قسمت‌های مشترک در صورت تأیید هیئت‌مدیره فقط در ساعت‌های تعیین‌شده و در محل‌های مقرر مجاز می‌باشد.
  • هرگونه پخت‌وپز در قسمت‌های مشترک ممنوع می‌باشد و در داخل بخش‌های اختصاصی فقط در حد معقول مجاز است. ساکنین می‌باید از کثیف کردن فضای عمومی خودداری نموده و در حفظ تمیزی آن کوشا باشند. اتومبیل، موتورسیکلت یا دوچرخه ساکنین می‌باید فقط در محل‌های از پیش تعیین‌شده پارک گردند. ورود هرگونه وسیله نقلیه مهمان، شستشو، تعمیر و تعویض روغن وسایط نقلیه در داخل مجتمع ممنوع است.
  • در مجتمع‌های فاقد نگهبان درهای ورودی به مجتمع می‌باید پس از ورود یا خروج از ساعت ۲۲ به بعد قفل گردند. کلید ورودی به مجتمع پارکینگ و تراس نباید به‌غیراز ساکنین مجتمع داده شود.
  • رعایت شئون اسلامی در بخش‌های مشترک الزامی است و حضور آقایان با پیژامه و زیر پیراهن در خارج از بخش اختصاصی ممنوع می‌باشد.

1 / 5. مجموع: 2

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

63 دیدگاه دربارهٔ «توصیه‌هایی در فرهنگ آپارتمان‌نشینی»

  1. شیرین جزیره

    با سلام اینجانب به تازگی آپارتمانی را خریداری کرده ام در طبقه اول یک ساختمان ۳ طبقه تک واحدی همسایه طبقه دوم هم حدود ۸ ماه قبل واحدش را خریداری کرده است من و همسایه طبقه دوم شدیدا تحت مزاحمت مالک طبقه سوم که حدود ۱۵ سال پیش این ساختمان را ساخته است قرار گرفته ایم، از جمله اینکه این ساختمان دو پارکینگ دارد که یکی برای بنده و یکی برای طبقه سوم است ولی این فرد دو ماشین می آورد و در پارکینگ بنده پارک میکند من را مجبور به پارک در قسمت مزاحم (مشاع) می کند. ایشان درب حیاط مشاع را بسته است زیرا قسمت زیر پارکینگ را مسکونی کرده و دست پسرشان داده اند از طرفی کلی وسیله را در قسمت مشاع پارکینگ قرارداده اند که فوق العاده بد منظره است چندین بار به شکل مسالمت آمیز از جانب بنده و طبقه دوم به این آقا تذکر داده ایم که این مشکلات را بر طرف کند ولی در نهایت ایشان می فرمایند بروید و قانونی اقدام کنید. لازم به ذکر است این آقا بارها فرموده اند یا من را بکشید یا میکشمتان و با رفتارهای زننده آسایش را از ما سلب نموده اند خواهشمند است راهنمایی بفرمائید.

    1. تصرف در بخش مالکیت ملکی فرد دیگر مطابق قانون خلاف است و شما می توانید از طریق شورای حل اختلاف بر علیه فرد خاطی طرح دعوا کنید.

  2. عباس لگزیان

    با سلام، من در یک آپارتمان ۱۰ واحدی زندگی میکنم که ۴ واحد پارکینگ در سند دارند و بقیه واحد ها فقط انباری دارند. سوال آیا هزینه بازسازی در پارکینگ و رنگ داخل پارکینگ به مالکین پارکینگ تعلق میگیرد و یا با کلیه واحد ها میباشد؟

  3. باسلام بعرض می رساند من مالک یک آپارتمان در طبقه ۴ هستم و سه واحد دیگر یک خواهر و دو برادرند. به علت اینکه یکبار واحد طبقه اول مورد سرقت قرار گرفته و جهت نصب آیفون تصویری به توافق نرسیده ایم درب ورودی حیاط را سه واحد دیگر در طی روز قفل میکنن که

  4. سلام سوالم در خصوص پرداخت هزینه های تعویض درب و سیستم جانبی بالابر درب پارکینگ می باشد. بنده فاقد پارکینگ میباشم حتی ریموت هم ندارم آیا پرداخت قدرالسهم هزینه ای اینگونه به بنده تعق میگیرد یا خیر

    1. پرداخت هزینه های قسمت مشترک بر عهده همه ساکنین است. ضمن اینکه مدیریت ساختمان میتواند ترتیب دیگری اتخاذ نماید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید “قانون تملک آپارتمان‌ها” را در وبسایت ما مطالعه فرمایید.

  5. علیرضا امامی

    با سلام مدتی است که چند واحد از آپارتمان ١۶ واحدی ما شروع به بازسازی کرده اند ، دائم در راه پله خاک و کثیفی است همینطور در پارکینگ و لابی ساختمان ، میخواستم بدانم آیا میشود شکایت کرد و جلوی کارشان را گرفت و یا ملزم به تمیزکاری دائم ساختمان شوند ممنون از راهنماییتان

    1. تعمیرات و بازسازی بایستی با هماهنگی مدیریت ساختمان و با حفظ حریم و حقوق ساکنین باشد، هرگونه اعتراض در وهله نخست از طریق مدیر ساختمان مطرح گردد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید “قانون تملک آپارتمان‌ها” را در وبسایت ما مطالعه فرمایید

  6. محمدامیر وحیدی

    لطفا با بنده تماس حاصل فرمایید تا در صورت صلاح دید شکایاتی را از همسایه متخلف و صاحبخانه تنظیم کنیم سپاس

  7. مدیر ساختمان ۵۲ واحدی ما قانون قبلی ساختمان مبنا بر ممنوعیت کارواش را لغو کرد و اولین نفر خودش شروع به شستن ماشین و استفاده از جارو برقی صنعتی ساختمان برای هر ماشین حدود بیست دقیقه کرد. در جواب اعتراض ما میگوید حق همه است و شما هم اینکار رو انجام بدید. در حال حاضر تعداد این اشخاص بیشتر شده و با توجه به مشکل آب و با توجه به مشترک بودن قبض آب کل ساختمان، ما چطور می توانیم قانونی با ایشان برخورد کنیم؟

    1. مطابق قانون تملک آپارتمان ها استفاده اختصاصی از مشاعات مجموعه‌های آپارتمانی ممنوع است. مسئولیت این امر با هیئت مدیره و مدیر ساختمان است چون مدیر ساختمان با رای اکثریت ساکنین (مالکین) تعیین می گردد. مقررات مربوط نیز از مسئولیت مدیر و هیئت مدیره ساختمان است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید “قانون تملک آپارتمان‌ها” را در وبسایت ما مطالعه فرمایید.

  8. با سلام در یک آپارتمان ۵ طبقه تک واحدی که هیچ کدام از واحدها بالکن ندارند آیا یک واحد اجازه دارد با استفاده از فضای داخل ساختمان و عقب کشیدن پنجره آشپزخانه بالکن بساازد؟

    1. درصورتی که تصرف در بخش مشاعات نباشد (نمای ساختمان بهم نخورد) و ایجاد مزاحمت برای سایر ساکنین نداشته باشد بلامانع است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید “قانون تملک آپارتمان‌ها” را در وبسایت ما مطالعه فرمایید.

  9. فیض ا... علی بیگی

    درود بر شما سؤال این حقیر در رابطه با سر و صدا و سلب آسایش طبقهٔ فوقانی به کرات و دفعات بسیار میباشد. چطور و با استفاده از کدام ماده قانون میتوانیم ایراد شکایت کنیم.؟ سپاس فراوان از التفات شما

    1. عموماً در این گونه موارد موضوع از طریق هیئت مدیره و مدیر ساختمان موضوع حل و فصل می شود، از آنجایی که سروصدای ناشی از سکونت گاهی اجتناب ناپذیر است، این موضوع از طریق طرح دعوا شاید به نتیجه مطلوب نرسد.

  10. جواد احمدی نیک

    با سلام : مجتمع ما پنچ طبقه تک واحدی میباشد که سازنده یک باب مغازه هم دارد حالا مغازه بفروش رفته و مخواهند آژانس بزنند .ولی سرویس بهداشتی برای آن در نظر نگرفته اند . آیا مجاز به این کار از لحاظ قانونی هستند یا خیر . لطفا راهنمای فرمایید با تشکر.

  11. با سلام من مدیر ساختمانی هستم ۶طبقه مشتمل بر۲۴واحد،در ساختمان ما کانال آسانسور تعبیه گردیده ولی آسانسور نداریم حال ساکنین قصد نصب و راه اندازی آسانسور را دارند،مسله مورد اختلاف مقدار سهم پرداختی هر طبقه می باشد آیا همه باید مساوی پرداخت کنند؟اگر پاسخ شما منفی است بفرمایید فرمول محاسبه سهم هر طبقه به چه صورت می باشد

    1. پرداخت هزینه نصب آسانسور جزو هزینه های مشاعی است و هریک از ساکنین ملزم به پرداخت سهم مساوی و یا هرگونه توافق مورد نظر ساکنین هستند.

  12. سلام، درب ورودی آپارتمان ما قدیمی است و امنیت ندارد، و غیر از امنیت اتلاف انرژی هم خیلی زیاده، زمستون سرما از زیر در میاد و دود ماشینهایی که در پارکینگ روشن میکنند تا گرم بشه و در تابستون هم خنکی کولر هدر میرود، ولی نماینده آپارتمان با تعویض درب و نصب درب ضد سرقت مخالفت میکند، آیا من میتوانم قانونا پیگیری کنم؟ پیشاپیش ممنونم

    1. درب ورودی واحد آپارتمانی جزو بخش اختصاصی واحد است و قانوناً شا می تواندی نصبت به تعویض آن اقدام نمایید، ولی عموماً در این گونه موارد جلب نظر موافق ساکنین توصیه می شود.

  13. با سلام خدمت شما من برای درب ورودی منزل درب اکاردئونی میخواهم نصب کنم ولی مدیر ساختمان به بهانه اینکه درب ورودی هر واحد جز مشاعات است از نصب جلوگیری نمودند خواستم بپرسم ایا درب ورودی هر واحد جز مشاعات است ؟

    1. درب ورودی واحد جزو مشاعات نیست، ولی عموماً تغییراتی از این دست به منظور هماهنگی و هارمونی بخشهای داخلی و دید بخش مشاعات بهتر است با توافق و جلب رضایت سایر ساکنین باشد.

      1. سعید عمویی

        با عرض سلا و خسته نباشی.بنده تو یه اپارتمان ۱۵ واحده ۱۴ سال یک واحد دارم.مشکل ما اینست که طبقه اول اومده در ورودی حیاط رو بسته و از تو حیاط به اندازه ۲×۷ متر برا خودش یه بالکن در اورده و برای همین بالکن هم اومده یه سایبان کثیف زده و دور تا دور همین بالکن که تو حیاط درست کرده نرده کشی انجام داده.حالا مشکل کل ساختمان اینه که اصلا کسی رو برا رفت امد به حیاط اجازه نمیده و اینکه همون نرده هایی که زده یه نردبانی شده برا واحد بنده.از لحاظ دید کثیف که از بالکن من به پایین ایجاد کرده بماند.و اینکه یه پاسیو مشترک داریم که یک طرفش در به اشپزخونه همین واحد هست از طرف دیگر پنجره نور راهرو ورودی و هوا هست.ایشون اومدن همین پنجره عمومی رو گرفتن و پاسیو رو برا خودشون مسقف کرده.با اینکه چند بار به ایشون کل ساختمان تذکر کتبی دادیم ایشون زیر بار این کارهاشون نمیرن.میگن برین شکایت کنید من یه ماده صد میدم سند تصرف میگیرم برا اینا. در ضمن این کار هایی رو که عرض کردم پاسیو رو تازه انجام دادن.ولی حیاط چندین سال هست که اینجوری کرده.چون تا حالا کسی اعتراض نمیکرد ایشون تصرف کرده بود.ولی الان همه معترضن.

  14. با توجه به عسر و حرج ساکنین آپارتمان بخصوص افراد سالخورده در تردد از راه پله ها تصمیم گرفته شده آسامسور نصب شود. چون در زمان احداث برای این آپارتمان آسانسور پیش بینی نشده بود. لذا مالکین طبقات پایین تر پول بیشتری جهت خرید پرداخت نموده اند. سوال این است آیا این فرمول که ظاهرا منطقی بنظر میرسد میتواند مبنای محاسبه هزینه نصب آسانسور در این آپارتمان باشد. فرمول : الف)کل هزینه آسانسور تقسیم بر جمع شماره طبقات ب)حاصل الف ضربدر شماره هر طبقه ج) حاصل ب تقسیم بر تعدا واحدهای هر طبقه

    1. تغییرات در بخش مشاعات بایستی پس از کسب مجوزهای لازم و توافق و رضایت همه ساکنین انجام شود، ضمن اینکه هزینه های ناشی از این تغییرات مربوط به مشاعات است و براساس توافق ساکنین میتواند منطبق بر نحوه محاسبه شارژ ساختمان و یا هر نحو دیگری که مورد توافق است باشد.

  15. حسين خاكسار

    ملکی با ۲ طبقه اپارتمان به صورت دوکله طبقه همکف از درب شمالی و طبقه اول از درب جنوبی رفت وامد دارن. در صورت جلسه تفکیکی ذکر شده مشاعات حق استفاده با طبقه همکف می باشد آیا طبقه همکف می تواند تغییراتی در مشاعات انجام دهد. یا نه. و اینکه اگر تغییرات انجام شده باشد طبقه اول با شکایت میتواند حکم تخریب بگیرد ؟

    1. حق استفاده از مشاعات به معنی مالکیت نیست، لذا باتوجه به اینکه این بخش جزو مشاعات است جلب رضایت همه مالکین برای هرگونه تغییر لازم و ضروری است.

  16. محمد حسینعلی زاده

    با سلام. بنده در آپارتمانی که ۴ واحد می باشد مالک یک واحد آپارتمان می باشم. این آپارتمان دارای دو پارکینگ می باشد که متعلق به دو واحد از این آپارتمان می باشد. در پارکینگ بصورت برق جک برق باز و بسته می شود و مشکلی که وجود دارد این است که درب پارکینگ ایمنی ضعیف داشته و دزد با فشار دادن در پارکینگ می تواند آن را باز کرده و به داخل ساختمان بیاید که علی رغم تذکر ما تا کنون اصلاح نشده است. حال مالکان پارکینگ ادعا دارند چون موضوع امنیت ساختمان است باید هزینه مقاوم سازی درب پارکینگ را ما هم بدهیم در عین حالی که اصلا استفاده کننده از این درب و پارکینگ نیستیم. سوال بنده این است که هزینه تعمیر درب پارکینگ بگونه ای که به راحتی در با فشار دادن آن باز نشود برعهده بنده که پارکینگ ندارم و از درب پارکینگ استفاده نمی کنم، می باشد. و سوال دوم اینکه اگر منزل بنده را دزد بزند و ثابت شود که دزد از طرق این وضعیت درب پارکینگ وارد ساختمان شده آیا می توان از صاحبان پارکینگ در این خصوص شکایت کنم. ممنونم از شما.

    1. قسمتهای اختصاصی و اشتراکی در ساختمان کاملاً مشخص شده هستند، درب ورودی جزو بخشهایی است که اصلاحاً مشاعات و یا بخشهای اشتراکی و عمومی ساختمان هستند و هزینه های مربوط به تعمیر آن برعهده همه ساکنین است.

  17. ناصر جمالی راد

    با سلام و دعای خیر ، ما در مجتمعی زندگی میکنیم که دارای واحد های هم مساحت نیستند و کوچک و بزرگ هستند نحوه محاسبه و دریافت شارژ به چه صورت باید محاسبه شود سپاسگزار خواهم بود اگر راهنمائی‌های بفرمایید . با تشکر

    1. محاسبه شارژ واحدهای آپارتمانی از فرمول خاصی تبعیت نمی کند، لذا براساس توافق ساکنین و عموماً توسط مدیریت ساختمان براساس شاخصهایی از جمله، مساحت واحدها، تعداد ساکنین و … محاسبه می گردد.

  18. با سلام میخواستم ببینم هزینه کرکره پارکینگ که ۲واحد ازآن استفاده میکنند باید ازشارژ پرداخت شود؟ یا کسانی که از آن استفاده میکنند؟

    1. پارکینگ بخشی از ملک اختصاصی مالکین است، لذا پرداخت هزینه های مرتبط با پارکینگ بر عهده مالکینی که دارای پارکینگ هستند می باشد.

  19. با سلام . من مالک یک واحد آپارتمان ۸ سال ساخت تو یه مجتمع ۸ واحدی هستم . واحده من طبقه اول هستش و امکان دسترسی دزد از روی لبه ی دیوار و وارد شدن به تراس واحدم خیلی راحته . حال من برای تامین امنیت واحدم تصمیم گرفتم از درب آکاردئونی روبروی درب تراس واحده خودم بذارم . اما ساکنین بقیه واحدها مانع انجام این کار شدن و میگن تو نمای ظاهری نمیشه تغییر ایجاد کرد . حال سوالم اینه : آیا من اگه بخوام امنیت واحده خودم را با گذاشتن نرده و یا درب آکاردئونی جلوی درب تراسم تامین کنم نمیتونم اینکارا انجام بدم ؟؟؟ آیا اگه کار به محاکمه قضایی بکشه دادگاه بحث امنیت که باشه به نفع من رای میده یا به ضرر من ؟؟؟؟ ( مجتمع درب به حیاط می باشد )

    1. در این خصوص موضوع مرتبط به دو رشته کارشناس رسمی دادگستری رشته امنیت عمومی و رشته راه و ساختمان است، بستگی دارد نظر کارشناسان با نظر جنابعالی موافق باشد یا خیر؟! لذا پیشنهاد می گردد پیش از اقدام قضایی از نظر مشورتی کارشناس رسمی رشته های فوق بهره مند گردید. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید “قانون تملک آپارتمان‌ها” را در وبسایت ما مطالعه فرمایید.

  20. با سلام و عرض ادب من در یک آپارتمان ۲۰ واحدی زندگی می کنم که از ساختمان شمالی است و دارای حیاط .از این بیست واحد ۱۰ واحد به سمت حیاط و با متراژ ۱۰۰ متر و ۱۰ واحد به سمت شمال و با متراژ ۷۰ متر . ساختمان ۷ طبقه که دو طبقه همکف و منفی یک پارکینگ می باشد . ماقصد بازسازی حیاط را داریم و لازم به ذکر است هر بیست واحد چه با خودرو و چه بدون خودرو از حیاط تردد می کنند . حال می خواستم بدانم هزینه این بازسازی بر اساس تعداد واحد می باشد یا بر اساس متراژ واحد ها- تقاضا دارد جواب را با نام بند یا تبصره قانونی اعلام بفرمایید با سپاس

    1. حیاط در مجموعه های آپارتمانی در صورتی که سند هیچیک از مالکین قید نشده باشد حیاط اختصاصی، جز مشاعات ساختمان است و هزینه های مربوط به آن باید با سیستمی مطابق الگوی مورد توافق ساکنین برای پرداخت هزینه های مشترک تقسیم بندی و پرداخت گردد.

  21. سلام برای ما یه مشکلی پیش اومده که اعصابمونو به هم ریخته خونه ما چون ضلع غربی هستیم پنجره اشپزخونه باز میشه به پشت بام همسایه بغلی متاسفانه همسایه بغلی ۲۴ساعته پشت بام هستن و لباس پهن میکنن و با این رفت و امدها برای ما ایجاد مزاحمت میکنن بهشون تذکر دادیم و خواهش کردیم لباس ها رو در قسمت دیگه پشت بام پهن کنن که مزاحم ما نباشه میگن پشت بام ماست و به شما ربطی نداره متاسفانه یک نفر هم نیست چند خانواده مدام تو پشت بام تردد دارند برای پهن کردن لباس میخوام بدونم چیکار باید بکنم با این همسایه ها ایا راه منطقی و قانونی وجود داره ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. در این خصوص نظر به اینکه تنها مستندی که بتوانیم به آن رجوع کنیم قانون تملک آپارتمانها و آیین نامه آن است، که چون پشت بام همسایه در تملک مالک هست باوجود مواردی که فرمودین شما هیچگونه تعرضی به ایشان نمی توانید داشته باشد.

  22. سلام. من ساکن اپارتمانی ۸واحده هستم.متاسفانه یک واحد مهاجر داریم که بی توجه به تذکرات متعدد تو حیاط ساختمان ایجاد سرصدای فراوان بچه ها و بچه های مهمان هاشون هر هفته موجب سلب ارامش ما شده.پاسخشون هم اینه مگه حیات و خریدی؟چطوری میتونم پیگیری کنم؟هر سری تذکر میدیم حیاط جای فوتبال وداد کشیدن نیست

    1. در وهله نخست از طریق مدیر ساختمان، و توصیه می شود که موضوع از طریق گفتگو و تفاهم حل و فصل شود در غیر این صورت باید از طریق شورای حل اختلاف محل دادخواست با عنوان مزاحمت تهیه و تقدیم شود.

  23. با سلام ما خونه امون جلوش کوچه اس و دلگیره ولی پشت خونه ی ما پارک هست آیا میشه پنجره های اتاق خوابها رو بزرگ کرد چون پنجره ها کوچیکن ونمیشه بیرونو دید

  24. با سلام آیا نصب حفاظ آکاردئونی در مقابل درب آپارتمان ایراد قانونی دارد و تجاوز به حدود مشاعات محسوب میشود؟ اخیرا پس از شنیدن خبر یک مورد سرقت در آپارتمان، اقدام به نصب یک حفاظ آکاردئونی در مقابل درب آپارتمان خودم کردم و البته تمام دقت و وسواس و سلیقه رو به خرج دادم که این حفاظ آکاردئونی از نظر تطابق با رنگ چارچوب و دیوارها کاملا هماهنگ باشه و متفاوت نباشه، اما مدیر ساختمان بعد از این قضیه به من به تندی گفت که ازت شکایت میکنم و کاری میکنم که به خسارت بیفتی و مجبور میشی در رو به وضعیت اولش برگردونی. میشه شما لطفا بگین که از نظر قانونی این کار ایراد داره یا خیر؟ ضمن اینکه اگر صحبت مشاعات باشه، الان پنجره های طبقه اول رو جلوش حفاظ گذاشتن یا اینکه یکی از واحد ها پاسیو خودش رو مسقف کرده یا حتی خیلی از واحد ها در راه پله جاکفشی قرار داده اند، آیا اینها نقض حریم مشاعات محسوب نمیشود؟ با تشکر از توجه و وقت شما

    1. نصب حفاظ آکاردئونی روی درب ورودی آپارتمان ها تصرف مشاعات نیست، ضمن این‌که حفاظت منزل شخصی ازجمله نصب حفاظ درب و نرده پنجره نمی‌تواند به معنی تصرف مشاعات باشد.

  25. سلام ما تو یه اپارتمان ۶طبقه زندگی میکنیم که پنجره هال که رو به دریا هست رو میخوایم بزرگ کنیم میخواستم بدونم میتونیم اینکار رو کنیم یانه

    1. با توجه به اینکه بزرگ کردن پنجره موجب تغییر در نمای ساختمان می‌شود لازم است رضایت کلیه ساکنین جلب گردد. در غیر این صورت، این موضوع تعدی به حقوق سایرین است.

  26. با سلام، ما در ساختمان پنج طبقه دو واحدی هستیم که ۶۰درصد خونه متعلق به ما هست واحد ۸۰متری ادعا دارد که میتواند ده تا ماهواره هم در پشت بام نصب کند و حق خود میداند، یک ماهواره داشت اخیرا بدون اجازه ساکنین ی ماهواره دیگر نیز نصب کرده و به پشت بام آسیب رسانده است، آیا میتوان ازش شکایت کرد؟

  27. سلام من یه آپارتمان چند سال قبل خریدم که سازنده آپارتمان یک باب انباری کوچک که زیر راه پله طبقه همکف بود را در قول نامه رسمی املاک همراه با آپارتمان مذکور به من فروخته است بعد از چند سال ساکنین امضا جمع کردن که این انبار جز مشاعات ساختمان است و باید تخلیه و در اختیار ساختمان قرار گیرد اگر من تخلیه نکنم آیا ساکنین بدون حکم قضایی میتونن قفل را شسته و انبار رو تخلیه کنند ؟ و تکلیف من با سازنده که انبار رو به من فروخته چه میشود ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید .

    1. ملاک، سند مالکیت می‌باشد و اگر در قول‌نامه نوشته‌شده و بابت انباری از شما هزینه‌ای دریافت گردیده است، باید با سازنده ملک حل‌وفصل نمایید و انباری را تخلیه نمایید.

  28. با سلام من مالک طبقه اول یک آپارتمان میباشم و ساختمان شمالی میباشد و در صورت ورود دزد به حیاط (که خیلی راحت هست ) میتواند به آسانی وارد واحد من بشود حالا من برای نصب نرده و حفاظ به پنجره ها اقدام کردم ولی همسایه ها و مدیریت به بهانه داشتن دوربین مدار بسته مانع من شدند اگر من سرخود نصب کنم مدیریت قانونا میتواند کاری انجام دهد؟

    1. مطابق قانون تملک آپارتمان‌ها، نصب هرگونه نرد در بالکن و نمای خارجی ساختمان که در منظر عمومی است و با توجه به این‌که نمای ساختمان را دستخوش تغییر می‌نماید و این بخش از ساختمان، قسمت مشترک است لذا بایستی با رضایت تمامی ساکنین ساختمان انجام گردد و شما مجاز به انجام این کار نمی‌باشید.

  29. با سلام و احترام خدمتتان عرض شود که اواخر مرداد ۹۷ یک واحد آپارتمان در طبقه سوم ۳ نوساز خریدم ( البته یک سال ساخت بدون سکونت ) هنگام خرید متوجه لکه روی دیوار شرقی منزل شدم ( با توجه به اینکه آپارتمان ملک شرقی ۲ طبقه میباشد ) و پرسیدم لکه برای چیه؟؟؟ مالک گفت لکه برای خشک نشدنه گچ میباشد و ربطی به نم ندارد. و هنگام سکونت خودم، روی آن لکه را نقاشی کردم . ولی هنگام شروع فصل باران دقیقا جای همان لکه و چند جای دیگر هنگام باریدن بارن در کل قسمت شرقی آپارتملن رطوبت باران به داخل خانه و گچ نفوذ کرد و باعث خیس شدن گچ و کمدی که سمت شرقی خانه نصب کردم گردید . با توجه به اینکه حتی پشت دیوار نیز تعمیر هم نشده است . قضیه را با فروشنده عنوان کردم ولی زیر بار نرفت و با عنوان اینکه من خانه را با همین شرایط بهت فروختم مسئولیتی بر عهده فروشنده نیست تمام کرد . لطفا راهنمایی کنید با شکایت کردن یا … چه راه حلی میتونم هزینه انجام ایزوگام کردن رو از این آقا بگیرم . آیا با شکایت کردن به نتیجه میرسم یا نه ؟؟؟

    1. عموماً در هنگام خریدوفروش ملک در مبایعه‌نامه قید می‌شود که فروشنده ملک را با شرایط موجود خریداری می‌نماید، به نظر می‌رسد در صورت طرح دعوی علیه فروشنده چیزی عایدتان نشود.

  30. با سلام و احترام ما در یک ساختمان ۶ واحدی هستیم, ایا مدیر ساختمان در صورتی که یک واحد تمایلی برای نصب نداشته باشد می تواند کلیه واحدها را مجبور به پرداخت هزینه برای نصب آیفون تصویری و درب ریموت دار کند؟

  31. سلام..چند متری از حیاط خلوط تو سندم هستش..ولی بقیش جز مشرکاته..ولی من طبقه همکف هستم..وکل سقف حیاط خلوط رو پوشش ندادم..دو سوم ان رو ایرانیت کشیدم..وچون کسی رفت و امدی از انجا نداره..وبا ایرانیت کشیدن.جلوی نور کسی رو نگرفتم..چه ایرادی میتونه داشته باشه این کار من داشته باشه ؟ ممنون از پاسخی که میدید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *