داوران بعد از اعلام قبولی داوری، موظف به رسیدگی اختلاف طرفین هستند. بنابراین باید طرفین اختلاف را دعوت نمایند و به دفاعیات و ادعاهای آن ها توجه نمایند. بنابراین بعد از مذاکره با طرفین و بررسی اوضاع و بررسی اسناد و مدارک طرفین به تشکیل جلسات داوری اقدام می نماید.
داوران جلساتی را با حضور طرفین برای رسیدن به نتیجه مطلوب تشکیل میدهند. لازم به ذکر است که جلسات داوری باید عاری از هرگونه تشریفات خاص باشد و باید با تبعیت قانون آیین دادرسی مدنی صورت گیرد، مطلع کردن داوران از جلسات داوری توسط: تلفن، فکس، نامه و … صورت میگیرد.
در داوری مقید (ذکر نام داور) درصورتیکه مدت داوری ذکر نشده باشد مدت داوری سه ماه در نظر گرفته میشود، اکنون این سؤال پیش میآید که در موافقت نامههای داوری که شرط داوری وجود ندارد چه باید کرد در جواب به این سؤال باید به این نکته توجه کرد که طرفین میتوانند با توافق یکدیگر مدتزمان داوری را تغییر دهند.
شیوه دعوت از طرفین قرارداد و داوران
در جلسات داوری رعایت عدالت و اصول تناظر در داوری امری ضروری است، باید شیوه دعوت از طرفین بهگونهای اطمینانبخش باشد که همواره با ارسال پیامک پیامرسان صورت میگیرد. شیوه دعوت از داوران هم بهصورت ایمیل، پیامک یا اظهارنامه است، یا در صورت وجود قرار نامه بهصورت ایمیل به داوران ارسال میشود.
همواره ضمن این نکته که داور نباید برای خود در داوری اختیارات خاصی را تعیین کرده باشد در صورت امضای قرار نامه به وسیله طرفین یعنی داور تایید شده است و دیگر حق اعتراض وجود نخواهد داشت داوری یک نهاد فارغ از تشریفات است مهم این است که به خوانده فرصت کافی برای دفاع داده شود اگر خوانده ادعای جدیدی کند اصل تناظر باید رعایت گردد و در مقابل ادعاهای متقابل به خوانده هم فرصت دفاع داده شود. سپس داور دفاعیات دو طرف را خوانده و رأی نهایی صادر میگردد.
درصورتیکه( الف) و (ب) طرفین اختلاف دعوا باشند ولی (الف) برای خود داور اختصاصی انتخاب کرده باشد ولی (ب) برای خود داور اختصاصی تعیین نکرده باشد درصورتیکه(الف) تقاضای نصب سر داور و داور برای (ب) را داشته باشد (ب) میتواند به انتخاب سر داور توسط دادگاه اعتراض نماید زیرا (الف) بهتنهایی حق انتخاب سر داور را نخواهد داشت.
طرفین اختلاف همچنین میتوانند یک نفر شخص ثالث را بهعنوان داور انتخاب نمایند که این شخص ثالث اقدام به نصب داور می نماید. در این صورت اگر داور موردنظر داوری را قبول نکند شخص ثالث میتواند داور دیگری را انتخاب نماید، داوری تا زمانی که نصب داور انجامنشده باشد ادامه پیدا میکند.
آیا داور میتواند درباره خسارت همرأی دهد؟
زمانی که کلیه اختلافات به داوری ارجاع داده می شود، داور میتواند درباره خسارت همرأی دهد.
داوری در بازار بورس
توجه داشته باشید در بازار بورس بهمنظور حل اختلاف طرفین در قانون اوراق بهادار هیئت سه نفر بهمنظور داوری انتخاب میشود که این هیئت سه نفرِ را داوری میگویند. هیئت داوری سازمان بورس در قانون بازار اوراق بهادار یک هیئت سه نفره متشکل از یک قاضی دادگستری و رئیس قوه قضائیه و صاحبنظر مالی به انتخاب شورای عالی بورس پیشبینیشده است که هیئت داوری نامیده میشود.
0 / 5. مجموع: 0