نحوه تشکیل جلسات داوری

تشکیل جلسات داوری

جلسات داوری برای رسیدگی به اختلاف، مشاوره، صدور و تأیید رأی صورت می گیرد. همه ی داوران باید از تاریخ تشکیل جلسات داوری مطلع باشند.در صورتی که یکی از داوران در جلسه حضور نیابند و به اختیار خود از شرکت در جلسه داوری و یا امضا نمودن یا دادن رأی داوری خودداری نماید، رأی داوری با رأی اکثریت داوران دارای اعتبار خواهد بود. همچنین داور غایب حق اعتراض به رأی داوران را نخواهد داشت.

ضمن اینکه درصورتیکه از داور غایب دعوت به عمل نیامده باشد و در جلسه داوری حضور نیابد داور غایب میتواند با حضور در دادگاه خواستار ابطال رأی داوران باشد. ترتیب دعوت به جلسه و تشکیل جلسات فرآیند داوری باید بر اساس قوانین داوری و با توافق همه داوران صورت گیرد. همچنین داوران باید اصل تناظر و صداقت را در داوری رعایت نمایند.

داوران بعد از اعلام قبولی داوری، موظف به رسیدگی اختلاف طرفین هستند. بنابراین داور باید طرفین اختلاف را دعوت نمایند و به دفاعیات و ادعاهای آن ها توجه نمایند. داور بعد از مذاکره با طرفین و بررسی اوضاع و اسناد و مدارک طرفین، به تشکیل جلسات داوری اقدام مینماید.داوران جلساتی را با حضور طرفین برای رسیدن به نتیجه مطلوب تشکیل می‌دهند.

لازم به ذکر است که جلسات داوری باید عاری از هرگونه تشریفات خاص باشد و باید با تبعیت قانون آیین دادرسی مدنی صورت گیرد، مطلع کردن داوران توسط: تلفن، فکس، نامه و … صورت می گیرد.

خواهان و خوانده در داوری

در قوامین عامره حتی با توافق طرفین هم حق داوری وجود ندارد. خواهان داوری در واقع فردی است که دادخواست خود را به دبیرخانه مرکزی داوری تسلیم می نماید، خواهان داوری (محکوم علیه) فرد ذینفع است. خوانده (محکوم له) فردی است که خواهان داوری با او دچار مشکل شده است و طی ده روز فرصت دارد که در برابر خواهان داوری پاسخ خود را به دبیرخانه بازگو نماید.

جلسات استماع

در این جلسات یکی از طرفین یا هر دو طرفین به جلسات داوری دعوت می‌شوند.

جلسه شورا

در جلسه شورا چند داور داریم که اعضای هیأت داوری رابین خودشان برگزار کرده‌اند. در مقدمه صدور رأی، باید نام خواهان و خوانده نوشته شود و استدلالات طرفین ذکر گردد داور باید خیلی منظم باشد و ادعاهای هر طرف را بیاورد و پاسخ‌های طرف مقابل را هم بیاورد همچنین ادله و استدلال‌های هر دو طرف را بیاورد و پاسخ‌هایی برای طرف مقابل داشته باشد در پایان داور باید بررسی‌های خود را جمع‌آوری کند و آن‌ها را به دادگاه ارائه نمایند.

شیوه استعماع ادله

استماع ادله در داوری از اصول لازم است، منظور از مدعی کسی است که بار اثبات بر روی دوش اوست و او کسی است که ادعایی دارد. داور مکلف است که جلسات استماع را با حضور دو طرف برگزار کند. ممکن است هر دو طرف یا یکی از آنان را در جلسات داوری دعوت نماید. همچنین داور باید اصل تناطر را رعایت نماید و اسناد و ادعاهای خواهان داوری را در اختیار خوانده قرار دهد و فرصت دفاع به خوانده دهد.

درصورتی‌که داور نتواند به اصل دعوا رسیدگی نماید. طرفین باید به دادگاهی که اصل دعوا در آنجا بوده یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را داشته باشد مراجعه نماید، داور باید ادعاهای خواهان داوری را برای خوانده ارسال نماید و ادعاهای خوانده را بررسی نماید و در نهایت با رعایت اصل تناظر رأی خود را صادر نماید. داور از هریک از طرفین دعوت به عمل می آورد، ادله و استدالات طرفین را مورد بررسی قرار می دهد همچنین پاسخ های طرف مقابل را می آورد و در نهایت به یک جمع بندی می رسد.

3.5 / 5. مجموع: 2

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *