آتش سوزی، خطریست که همواره در کمین بوده و هیچ محدودیت زمان و مکانی ندارد، به همین سبب همواره باید به دنبال علت یابی حریق بود. دلیل این امر را می توان در این دانست که با شناخت علل حریق به دنبال راه حلی برای آن بود. با پیدا کردن راههای مقابله با حریق میتوان آمادگی نسبی، نسبت به علت یابی آن داشت.
همانطور که میدانید حریق میتواند خسارتهای جانی و مالی فراوان و جبران ناپذیری را به بار بیاورد. بنابراین باید نسبت به راههای مقابله با علت حادثه آگاه بود تا بتوان از صدمات آن جلوگیری کرده و یا از شدت آن کاست.
از آنجایی که مسئله علت یابی حریق امری حساس و در عین حال تخصصی میباشد بنابراین این امر بدون کارشناس و متخصص انجام نمیشود. برای پیدا کردن علل این موضوع باید از کارشناسان متخصص در این امر بهره گرفت تا بتوان به راهکارهایی درست برای اطفای حریق دست پیدا کرد.
کارشناس بررسی علت حریق
کارشناس علت یاب حریق، با استفاده از تخصص و تجربهاش به بررسی علتی که موجب آتش سوزی عمدی، آتش سوزی غیر عمد، علتهایی که باعث شده تا حریق صورت بگیرد را تشخیص میدهد. به دنبال این تشخیص شما می توانید منابع پر خطر که باعث آتش سوزی شدهاند را شناسایی نمایید و در پی رفع آن راهکار پیدا کنید.
علتیابی اهمیت پیدا میکند که فعالیت شما طوری باشد که مدام در معرض خطر آتش سوزی باشید، پس نیاز است حتما عارضهیابی را انجام دهید. فعالیتهای پرخطر همچون کارخانههای کاغذ، کارخانه پلاستیک سازی، کارخانهها مانند تولید و فروش رنگ، کارخانه های ریسندگی در معرض خطر آتش سوزی میباشند.

در علت یابی آتش سوزی می توان به چه اطلاعاتی دست پیدا کرد ؟
در علت یابی حریق، علت حادثه به سرعت شناسایی شده و متوان فرد خاطی را شناسایی کرد. بنابراین علت اصلی حریق مشخص شده و منشأ پیدایش آتش سوزی مشخص میگردد. مهمترین دلیل این است که میتوانید به عمدی و یا سهوی بودن حادثه پی ببرید و در صورت عمدی بودن با شناخت علت حادثه آنها را تحت پیگرد قانونی قرار دهید.
بررسی علت حریق شامل شش مرحله میباشد که اولین مرحلهی آن تشخیص و درک نیازهای علتیابی حادثه آتشسوزی است. مرحله بعدی را میتوان مشخص کردن مشکل علتیابی حریق دانست. جمعآوری اطلاعات و داده ها و آنالیز آن ها قدم های بعدی در تشخیص علت یابی آتش سوزی میباشد.
5 / 5. مجموع: 2