داوری در تعاونی های مسکن مهر

داوری در تعاونی های مسکن مهر

مطابق قانون تعاون هرگونه اختلاف بین اعضای تعاونی ها، اعضا و شرکت‌های تعاونی باید از طریق ارجاع به داوری اتحادیه تعاون ( اتاق تعاون یا اتحادیه مسکن مهر) حل و فصل گردد، اتاق تعاون اتحادیه مسکن مهر، دارای ساز و کاریست که از طریق کارشناس رسمی دادگستری بررسی می‌گردد.

داوری تعاونی های مسکن مهر، به معنای حل و فصل اختلافات میان اعضای تعاونی مسکن مهر با یکدیگر، اختلافات اعضای تعاونی مسکن با سهامداران غیر عضو تعاونی‌ها، اختلاف سهامداران عضو تعاونی با تعاونی مربوطه یا با اعضای اتاق تعاون، در خارج از دستگاه قضایی است.

شرکت های تعاونی به منظور حل اختلافات مربوط در حوزه مسکن مهر با امضای قرارداد داوری تعاونی‌های مسکن مهر، سازمان داوری را مشخص می نمایند، که داوری در شرکت‌های تعاونی مسکن مهر مطابق ضوابط اتاق بخش تعاون عمل می‌نماید.

شرکت های تعاونی مسکن مهر مانند سایر شرکت‌های حقوقی باید قانون بخش تعاون را رعایت نمایند، رسیدگی به اختلافات شرکت‌های تعاونی مسکن مهر در اتاق تعاون و اتحادیه تعاونیهای مسکن مهر صورت می‌پذیرد.

مجمع داوری، به‌صورت تخصصی و با توجه به حوزه فعالیت شرکت تعاونی در اتاق تعاون و اتحادیه تعاونیهای مسکن مهر وظیفه حل اختلافات در شرکت های تعاونی در حوزه مسکن را بر عهده دارند. در بخش تعاون، اتحادیه تعاونیهای مسکن مهر و اتاق داوری تعاون به منظور رسیدگی به اختلافات بخش تعاون مسکن مهر ایجاد گردیده است. این نهاد رسیدگی به اختلافات افراد حقوقی و حقیقی در بخش تعاون را در بر می گیرد.

اختلافات در تعاونیهای مسکن مهر

عمده ی اختلافات در تعاونیهای مسکن مربوط به چیست؟

اعتراض عضو به هیأت مدیره در خصوص طولانی شدن زمان ساخت و تحویل واحد ها

اعتراض عضو یا اعضاء به هیأت مدیره به شرکت تعاونی با موضوع افزایش قیمت واحد های مسکونی

اعتراض و درخواست عضو یا اعضاء از هیأت مدیره در مورد کیفیت پایین ساخت واحد های مسکونی

مواردی که عضو تعاونی حق امتیاز واحد مسکونی خود را به فرد دیگری واگذار کرده باشد

اختلافات و ادعاهایی که شرکت های تعاونی مسکن مهر با پیمانکاران دارند.

مشاجره بین اعضای شرکت تعاونی مسکن

اختلافات بین مدیران شرکت‌های تعاونی مسکن

کشمش هایی بین شرکت تعاونی مسکن و شرکت‌ها و بخش‌های دیگر

در فصل دوازدهم قانون شرکت های تعاونی (شرکت های تعاونی مسکن مهر) ویژگی های شرکت های تعاونی مسکن مهر بیان شده است:

فصل دوازدهم (قانون شرکت های تعاونی مسکن)
ماده 81 – شرکت تعاونی مسکن مهر برای تمام یا قسمتی از امور مندرج زیر تشکیل می‌شود:

تهیه زمین و ساختمان خانه و آپارتمان های مسکونی و واگذاری خانه‌ها و آپارتمانها نقداً یا به اقساط به اعضاء و همچنین ایجاد تأسیسات عمومی‌مورد استفاده مشترک آنان.

خرید واحدهای مسکونی و فروش آن به اعضاء نقداً و یا با اقساط.

واگذاری واحدهای مسکونی ملکی شرکت به صورت اجاره به اعضاء.

انجام خدمات نقشه‌کشی – مهندسی و معماری برای اعضاء و نظارت در ساختمانهای متعلق به آنها.

انجام تعمیرات ساختمانهای ملکی اعضاء و یا اقدامات مربوط به لوله‌کشی و کابل کشی و سیم‌کشی و ایجاد دستگاه‌های تهویه و حرارت مرکزی.

نگاهداری و اداره ساختمان‌ها و تأسیسات و انجام خدمات عمومی مربوط.

‌تبصره – آن دسته از شرکتهای تعاونی مسکن که بنا به علل موجه امر خانه‌سازی و آپارتمان‌سازی به وسیله آنها به تشخیص وزارت تعاون و امور‌روستاها میسر نباشد با تصویب مجمع عمومی می‌توانند در مورد واگذاری زمینهای خریداری شده (‌بدون استفاده از معافیتهای موضوع ماده 115 این‌قانون) به اعضا یا فروش و یا تبدیل آن اقدام نمایند.


‌ماده 82 – منابع مالی و اعتباری شرکتهای تعاونی مسکن عبارتند از:

  • سرمایه و ذخایر شرکت.
  • پس‌انداز اعضاء برای تهیه مسکن.
  • اعتبارات بخش دولتی شامل: قسمتی از اعتبارات بانک رهنی ایران در حدود برنامه‌های مصوب سالانه آن بانک و اعتباراتی که بدین منظور‌بانک مرکزی ایران می‌تواند در اختیار آن بانک قرار دهد و اعتبارات از محل برنامه‌های عمرانی از طریق بانک رهنی ایران.
  • سایر منابع اعتباری که به وسیله اشخاص و مؤسسات در اختیار این نوع شرکتها گذاشته می‌شود.
  • در مورد شرکت‌های تعاونی کارگری مسکن علاوه بر منابع مالی و اعتباری مذکور در این ماده بانک رفاه کارگران نیز منابع مالی و اعتباری لازم‌را برای این شرکتها تأمین می‌نماید.

تبصره – اعتبارات مذکور در بندهای 3 و 5 با تسهیلات لازم در نرخ بهره و شرایط پرداخت وامها، تا هشتاد درصد هزینه طرح‌های ساختمانی‌شرکتهای تعاونی مسکن به متقاضی اعتبار اعطاء می‌شود.


‌ماده 83 – در شرکت تعاونی مسکن انجام معاملات و ساختمان و تمام اقداماتی که در اساسنامه پیش‌بینی شده است برای غیر عضو ممنوع است.

مدت داوری در تعاونی های مسکن

داوری در مرکز اصلی انجام خواهد شد، مدت داوری حدود سه ماه در نظر گرفته میشود. ابتدای آن روزی است که موضوع برای انجام داوری از سوی مرجع داوری به داور یا هیئت ارجاع گردیده باشد.


تیم تخصصی کارشناساس و داوران متخصص شرکت آرمان سنجش با داشتن تجربه، تخصص و صلاحیت لازم در زمینه های مختلف، در هریک از مراحل رسیدگی بعنوان داور و یا کارشناس خدمات گسترده ای را در زمینه داوری تعاونیهای مسکن مهر ارائه می نماید.

3.7 / 5. مجموع: 6

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

2 دیدگاه دربارهٔ «داوری در تعاونی های مسکن مهر»

  1. با سلام
    مطالب فوق بسیار سطحی است و در تعاونی های مسکن مهر جهت اختلاف عضو با تعاونی اصلا شرط داوری وجود ندارد و فقط در اختلاف تعاونی با اتحادیه شرط داوری کدخدامنشانه لحاظ شده است.

    1. سلام
      ممنون از دقت نظر شما
      براساس آخرین اصلاحیت قانون بخش تعاون، اختلاف عضو و شرکت تعاونی هم قابل ارجاع به داوری اتحادیه و یا اتاق تعاون است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *