ارزیابی شرکت های دانش بنیان

ارزیابی شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان، مؤسسات تعاونی و یا خصوصی هستند که به‌منظور افزایش علم، ثروت، تحقق اهداف علمی و اقتصادی به وجود آمده‌اند. شرکت‌های دانش‌بنیان این روزها جایگاه مهمی در جامعه داشته و به همین سبب ارزیابی شرکت های دانش بنیان حساسیت بالایی ایجاد می‌کند.

آنها به دو زیرشاخه تقسیم می‌شوند. دسته اول شرکت‌هایی هستند که تنها هیئت‌علمی دانشگاه‌ها مالکان آن هستند. دسته دوم هم شرکت‌هایی هستند که دانشگاه‌ها نیز در مالکیت آن‌ها نقش دارند.

خصوصیات شرکت‌های دانش‌بنیان

به دلیل ماهیتی که شرکت‌های دانش‌بنیان دارند اساساً کالایی تولید نمی‌کنند. این شرکت‌ها متشکل از افراد تحصیل‌کرده می­باشد که این افراد باتجربه و تحصیل‌کرده اطلاعاتی به دست آورده که همین اطلاعات به‌نوعی دارایی شرکتشان به‌حساب می­آید.

زمینه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان گستره وسیعی دارد اما اگر بخواهیم فعالیت‌های مهم این مجموعه را نام ببریم، می­توان به انجام تحقیقات کاربردی، تولید محصولات (توسعه فناوری) و… اشاره کرد.

اهداف شرکت های دانش‌بنیان

برای ارزیابی شرکت های دانش بنیان نیاز است تا اهداف این شرکت ها را بدانیم و بتوانیم بررسی دقیق‌تری نسبت به موضوع داشته باشیم. از مهم‌ترین اهداف شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان به تجاری‌سازی یافته‎‌های علمی، فراهم‌سازی زیرساخت‌های علمی برای به‌کارگیری نیروی دانشگاهی اشاره کرد.

اگر شرکت های دانش‌بنیان به اهداف اصلی خود رسیده باشند می‌توان ادعا کرد که در کار خود موفق بوده‌اند. ازآنجایی‌که شرکت‌های دانش‌بنیان باعث پیشرفت جامعه می‌شوند دولت یک سری مزایای خاص برای شرکت‌های دانش‌بنیان همچون معافیت از پرداخت مالیات، عوارض حقوقی گمرکی، عوارض مالیاتی… بمدت 15 سال در نظر گرفته است.

شاخص‌های ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان

ارزیابی شرکت های دانش بنیان
ارزیابی شرکت دانش بنیان

برای ارزیابی شرکتهای دانش بنیان نیاز است شاخصه‌های این شرکت‌ها موردبررسی قرار بگیرند. شاخصه‌های این شرکت‌ها به دودسته شاخصه‌های عمومی و شاخصه‌های خصوصی تقسیم می‌شوند. منظور از شاخصه‌های عمومی این است که دوسوم از اعضای هیئت‌مدیره شرکت دارای شرایط خاصی باشند.

اعضای شرکت‌های دانش‌بنیان حتماً باید مدرک کارشناسی را دارا بوده و دارای سابقه کاری 3 سال در حوزه علمی و پژوهشی باشند. علاوه بر این باید یک اختراع که مورد تأیید نیروهای داخلی ‌بوده در رزومه کاری آن ها لحاظ شده باشد. منظور از شاخصه‌های اختصاصی نیز این است که شرکت های دانش بنیان علاوه برداشتن شرایط شاخصه‌های عمومی یک سری شرایط دیگر را نیز مورد توجه قرار دهند.

شرکت آرمان سنجش یکی از شرکت‌های باسابقه کاری بالا در کشور است که شما می‌توانید برای ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان از کارشناسان این شرکت بهره‌مند شوید و با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید.

5 / 5. مجموع: 5

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *