ارزش گمرکی کالا

تعیین ارزش گمرکی کالای صادراتی

به منظور تعیین ارزش گمرکی کالای صادراتی تعهدنامه‌ای به‌منظور اطمینان از ارزش کالاهای صادراتی توسط گمرک جمهوری اسلامی تنظیم می‌شود، که این تعهدنامه بر مبنای نرخ پایه کالاهای صادراتی می‌باشد. فهرست تنظیم‌شده برای تعیین ارزش گمرکی کالاها هرساله با توجه به نرخ پایه به‌روزرسانی می‌شود.

به‌طورکلی این فهرست و تفاهم‌نامه به شما کمک می‌کند تا میزان ارزش کالا از صادرات را برآورد نمایید. به‌منظور تعیین ارزش کالاهای گمرکی صادراتی می‌توان از کارشناسان رسمی با زمینه تخصصی در شرکت آرمان سنجش بهره‌مند شوید. به‌طورکلی در ادامه قصد داریم شمارا با نحوه تعیین ارزش گمرکی کالای صادراتی به‌طور کامل آشنا کنیم.

نحوه تعیین ارزش گمرکی کالای صادراتی

مطابق با قانون امور گمرکی، ارزش گمرکی کالای صادراتی باید توسط گمرک اجرایی در زمان صدور کالا مشخص شود. بر اساس ماده 16 قانون امور گمرکی، این ارزش با توجه به هزینه فروش کالا، بیمه، هزینه‌های باربری و … تعیین می‌شود.

با توجه به تبصره ماده 16 قانون امور گمرکی، درصورتی‌که ارزش گمرکی کالا نامتناسب با ارزش کالای موردنظر باشد، مانعی برای صادر شدن کالا ایجاد نمی‌کند اما گمرک باید تعهد دهد که پس از صدور کالا به ارزش گمرکی کالا رسیدگی شود. درصورتی‌که که پرداخت عوارض وابسته به ارزش گمرکی کالا باشد، باید پیش از صدور کالا، وضعیت ارزش گمرکی کالا بررسی گردد.

ارزش گمرکی کالای صادراتی
ارزش گمرکی کالای صادراتی

کارشناس تعیین ارزش کالاهای گمرکی

معمولاً کارشناسان جهت تعیین ارزش کالاهای گمرک، هنگامی‌که اظهارنامه‌های صادراتی را ارزیابی می‌نمایند. آخرین نرخ قیمت‌ها را نیز بررسی کرده و درصورتی‌که قیمت پایه‌ای وجود نداشته باشد، علاوه بر بررسی ارزش گمرکی، برگه‌ای تحت عنوان فاقد اعتبار برای تسهیلات صادراتی تنظیم می‌کنند.

صادرکنندگان موظف‌اند در مدت حداکثر 48 ساعت، تمامی مدارک مربوطه را به همراه فاکتور تجاری به دفتر بررسی ارزش گمرک تحویل دهند. پیش‌ازاین کار به‌هیچ‌عنوان نباید مدارک را به دفتر خدمات بازرگانی کشور ارسال کنند.

نکات مهم در تعیین ارزش کالای گمرکی

کالاهایی که مشمول به پرداخت عوارض صادرات هستند، باید پس از تعیین ارزش گمرکی به‌واسطه دفتر کارشناسی صادر شوند.

  • برای سهولت در تعیین و ارزیابی ارزش گمرکی کالای صادراتی سیستم TSC راه‌اندازی شده است. از بزرگ‌ترین مزایای این سیستم گمرکی می‌توان به امکان ارزش‌گذاری کالاهای صادراتی در تمامی گمرکات اشاره نمود. برای این کار کافی است شناسه کالای موردنظر را با یک کد چهاررقمی در بانک اطلاعاتی این سیستم وارد نمایید. این کار موجب می‌شود تا هنگام تطبیق مشخصات کالا در گمرک، زمان بررسی توسط کارشناسان نیز کاهش پیدا کند.
  • همان‌طور که گفته شد شناسه گمرکی یک کد چهاررقمی است که در انتهای ردیف مرتبط با تعرفه کالا در سامانه امور گمرکی درج می‌شود. درصورتی‌که این کد قابل‌تشخیص نبود، به‌هیچ‌عنوان عدد دیگری را درج نکنید.

5 / 5. مجموع: 1

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *