داوری در بیمه های آتش سوزی

داوری بیمه آتش سوزی

داوری، جایگزینی برای مراجعه به دادگاه به دلیل اختلاف طرفین دعوی است. در داوری یک نفر شخص ثالث بی طرف برای حل و فصل اختلاف میان طرفین اختلاف، داوری و حکمیت می نماید. فرآیند استفاده از شخص ثالث برای حل و فصل اختلاف، جایگزینی به جای ارجاع پرونده به دادگاه است. هر دو طرف دعوی به داور متکی هستند و داور ممکن است تنها یک نفر یا یک هیأت داوری باشد. داور بی طرفانه براساس گفته های طرفین دعوی تصمیم گیری مینماید و سپس رأی داوری خود را صادر می‌نماید.

رأی داوری از لحاظ قانونی قابل اجراست و شامل کلیه اطلاعات مربوط به خواهان و خوانده داوری است. بنابراین تصمیم داور در مورد هزینه ها و خسارات برای حل و فصل پرونده های خسارت بیمه ای صورت می‌گیرد.

داوری معمولاً پرونده ها را سریعتر از دادرسی دادگاه به نتیجه می‌ رساند. داوری یک فرآیند ساده است و در اکثر موارد هزینه آن کمتر از هزینه مراجعه به دادگاه است. داور می تواند یک شخص یا یک سازمان باشد. داور می تواند یک فرد مستقل باشد که با هیچ یک از طرفین یا هر گروهی که خدمات داوری ارائه می دهند، همکاری نداشته باشد یا داور میتواند تحت نظارت سازمان یا انجمن داوری باشند.

هنگامی که داور هزینه ای را پرداخت نماید یا ملزم به پرداخت هزینه شود، طرفین باید این مبلغ را پرداخت کنند، این مبلغ قابل استرداد نیست. سایر هزینه های داوری ممکن است شامل هزینه های اجاره اتاق استماع و هزینه هایی باشد که طرفین دعوی برای تهیه و ارائه پرونده خود به داوری، باید پرداخت کنند.

شرایط داوری در بیمه آتش سوزی

در موضوع انواع  بیمه ها نیز می‌توان بجای مراجعه به دادگاه، به شخص ثالث بی طرف بعنوان داور مراجعه نمود. شرط داوری پاراگرافی در یک بیمه نامه است که در آن هر دو طرف، بیمه گزار و شرکت بیمه گر توافق می‌کنند اختلافات خود را در خارج از دادگاه از طریق داوری حل و فصل کند.

بنابراین بیمه گزار می ­تواند یک نفر شخص ثالث بی طرف را به عنوان شخص داوری کننده انتخاب نماید و آن را به شرکت بیمه گر معرفی نماید در صورتی که شرکت بیمه گر از پذیرش داور توسط بیمه گزار خودداری نماید، بیمه گزار با هدایت مشاور، دادخواست تقاضای نصب داور از طریق دادگستری برای رسیدگی اختلاف بوجودآمده می نماید.

بنابراین دادگاه هیأت داوری که شامل کارشناس بیمه و کارشناس آتش سوزی است را برای حل اختلاف طرفین به محل خسارت دیده میفرستد. در پایان داوران با تشکیل جلسات داوری بین خود و طرفین اختلاف، نظرات خود را اعلام میدارند و سپس رأی نهایی خود را صادر می­نمایند. داوران جلسه داوری تشکیل داده و رای داوری اعلام می نمایند، رأی صادره از طریق اجرای احکام دادگستری قابل اجراست. بنابراین در صورتی که حق با بیمه گزار باشد، مبلغ خسارت تعیین شده توسط رأی داوری، از حساب شرکت بیمه توسط دادگاه برداشته می شود.

در بیمه های آتش سوزی که می‌تواند واحد‌های مسکونی، تجاری و یا صنعتی باشند، خسارت وارد عمدتاً در سه بخش اتفاق می افتد، خسارت وارده با ساختمان و تأسیسات ساختمانی، خسارت وارده به ماشین آلات و تأسیسات کارخانجات، خسارت وارده به موجودی اموال و کالای در انبار و یا کالای در جریان ساخت، محاسبه میزان خسارت عمدتاً کاری تخصصی و دقیق است که لازمه آن استفاده و بهره گیری از تخصص و صلاحیت کارشناسان رسمی دادگستری و یا کارشناسان ارزیابی خسارت بیمه مرکزی است، هیأت داوری براساس میزان خسارت برآوردی کارشناس و یا هیئت کارشناسی و همچنین مطابقت میزان خسارت برآوردی با شرایط مندرج در بیمه نامه نسبت به صدور رأی داوری نسبت به تعیین میزان خسارت وارده در بیمه های آتش سوزی اقدام می‌نمایند.

شرکت آرمان سنجش دارای تیم متخصص کارشناسان رسمی دادگستری در زمینه داوری بیمه های مهندسی، آتش سوزی، تمام خطر می باشد و خدمات گسترده ای را در این زمینه ارائه می نماید.

0 / 5. مجموع: 0

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *