اماکن مسکونی از اماکن پرخطر آتش سوزی اند که همواره تعداد زیادی بیمه نامه برای آنها صادار میگردد. بنابراین کارشناس بیمه آتش سوزی اماکن مسکونی قبل از صدور بیمه نامه آتش سوزی، در محل حاضر میشوند و توصیههایی به منظور کاهش ریسکهای آتشسوزی به بیمه گزاران جهت صدور بیمه نامه تأکید مینمایند که شامل موارد زیر است
- فاصله مناسب بین ساختمانهای قابل سوختن یک طبقه و با دیوارهای آجری حداقل 15 متر باشد.
- برای هر طبقه اضافی (به ارتفاع مشابه آن) این فاصله باید 3 متر اضافه شود.
- بنابراین فواصل ساختمان ها بسته به نوع مواد قابل اشتعال موجود در محل کمتر یا بیشتر باید در نظر گرفته شود.
- مواد قابلاحتراق و جامدات احتراق آمیز باید دور از ساختمان ها باشند.
- مشخصات مصالح و فرآوردههای ساختمانی
- بررسی رعایت قوانین و مقررات ملی حاکم بر جنبههای فنی و مهندسی ساختمان توسط وزارت راه و شهرسازی درزمینهٔ مجوزهای و گواهی پایان کار بنای ساختمان مسکونی.
- بررسی و ذکر مشخصات سیستمهای سرمایش و گرمایش.
- بررسی تجهیزات اعلام و اطفاء حریق
- بررسی چیدمان صحیح ساختمان، راهروها، ورودیها و خروجیها، پلهها و شیبها، اتاقهای مهمان و اتاقهای خدمات ازجمله زیرزمینها و سایر انبارها.
لوازم اطفای حریق دستی در آتش سوزی اماکن مسکونی
لوازم اطفای حریق دستی بهمنظور جلوگیری از خسارات ناشی از آتشسوزی در اماکن مسکونی کمک مینماید. همچنین منابع گوناگون آب و شبکههای اطفای حریق دستی باید در محلهای کاملاً مجزا در دسترس باشد. همواره باید توجه داشت، تشکیلات آتشنشانی عمومی تقریباً در تمام مناطق موجود است. ولی کفایت آنها ممکن است کامل نبوده یا ممکن است با تأخیر به محل حادثه برسند.
یا مثلاً کشش کافی در لولههای آبرسانی وجود نداشته باشد. (کندی ترافیک، بسته بودن راه عبور از روی خط آهن یا وضع بد جوّی و هوا که امکانات را از میان میبرد را نیز باید در نظر گرفت.)
توصیه های ایمنی مربوط به ساختمان ها
بعضی از مواد مثل باد، امکانات خروج هوا، غلظت مواد قابل سوختن مانند طبقات و ارتفاع بر میزان آتش-سوزی تأثیر میگذارند.
مثلاً عادت کردهایم که یک ساختمان را در مقابل آتشسوزی کم خسارت بدانیم و تجربه نیز این تصور را ثابت نموده است. ولی بههرحال از گرمای حاصل از سوختن مواد قابل اشتعال در داخل این ساختمان به ماشینآلات موجود در آن صدمه قابلملاحظهای خواهد رسید.درحالیکه خود ساختمان خسارت مختصری خواهد دید.
همچنین در ساختمانهای چندطبقه ضعف موجود در کف طبقات مثل محل نقالهها یا دودکشها سبب گسترش آتشسوزی شده و صدمه و خسارت بیشتری به وجود میآورد. روزنههای باریک نورگیر یا حیاطخلوتها سبب بالا رفتن آتش از طریق پنجرههای مشرف بر این روزنهها خواهد بود.
فروریختن سقف بر ماشینآلات به دلیل ضعف مصالح ساختمانی را نیز نباید ازنظر دور دارید. ساختمانهای چندطبقه قابل اشتعال و محتویات آنها معمولاً خسارت کلی بهحساب میآیند.
توصیه کلی اتش سوزی مناطق مسکونی
تغییر محتویات، ساختمان، تجهیزات میتواند «حداکثر خسارت قابل پیشبینی» را افزایش دهد. بدین لحاظ بازبینی و تجدید محاسبه ضرورت دارد تا بیمه گران همیشه در جریان آخرین تغییرات قرار داشته باشند.
0 / 5. مجموع: 0