درخواست سند تک برگی مالکیت

درخواست سند تک برگی مالکیت

سندهای تک برگ از سال 1390 جایگزین سندهای قدیمی و منگوله دار شده اند این سندها دسنویس نبوده و مشکلات سندهای قولنامه ای، دستونیس و دفترچه ای را ندارند. در سندهای تک برگ مشخصات متراژ دقیق، موقعیت دقیق پارکینگ قید می‌گردد.

این سندها تمام اطلاعات سندهای دفترچه ای را دارا بوده و از لحاظ اعتبار فرقی با سندهای دفترچه ای ندارند ولی از لحاظ امنیت بسیار بهتر از سندهای دفترچه‌ای بوده و احتمال جعل آن ها وجود ندارد. این سندها دارای یک برچسب هولوگرام دارا بوده که امنیت آن را بالا برده به علاوه موقعیت دقیق مکانی ملک که بصورت هوایی طبق نقشه یو تی ام در نقشه سند تک برگ ذکر می‌شود. در سندهای تک برگ اطلاعات نقل و انتقال ملک وجود ندارد و با مراجعه به اداره ثبت می توان اطلاعات را بدست آورد.

با هر بار نقل و انتقال ملک، سند جدیدی بنام گیرنده ملک، مختصات یو تی ام ملک برداشت شده و در طرح کاداستر اداره ثبت درج می‌شود. یکی از مزایای سند تک برگی این است که امکان تداخل ملک وجود ندارد و اصالت ملک توسط اداره ثبت و نقشه یو تی ام توسط اداره جام تأیید می‌شود. در صورتی که چند نفر باهم شریک باشند برای هر کدام از شرکا به اندازه سهمشان سند جداگانه ای صادر می‌شود.

مراحل اخذ سند تک برگ

مراحل صدور سند تک برگ شامل موارد زیر است:

  • مراجعه به نزدیکترین اداره ثبت به منظور صدور سندهای تک برگ
  • به همراه داشتن مدارکی همچون (اصل سند مالکیت، ، اصل بنچاق، اصل شناسنامه و کارت ملی) به منظور اخذ سند مالکیت
  • آدرس و کد پستی محل
  • استعلام دارایی ها از شهرداری
  • ویژگی‌های سندهای تک برگ

زمان صدور سند مالکیت تک برگی

چند سالی است که موضوع تعویض سندهای قدیمی به جدید وجود دارد. برای تبدیل سندهای قدیمی به سندهای تک برگی ۹ گام اداری و زمانی در حدود ۵۰ روز پیش بینی شده است. انتقال سند تک برگی به فرد دیگر در فاصله‌ی زمانی ۲۰ روز انجام می‌شود.

مراحل تبدیل سند قدیمی به تک برگ

به منظور تبدیل اسناد قدیمی به تک برگی باید انجام مراحل زیر مورد توجه قرار گیر:

  1. مراجعه به سازمان اسناد و املاک منطقه
  2. پر کردن فرم های درخواست تک برگ
  3. اصل شناسنامه و کارت ملی
  4. ارائه اصل سند منگوله دار
  5. حضور مالک و مالکین
  6. حضور مالک و مالکین
  7. مبایعه نامه یا بنچاق ملک
  8. قبض تلفن، آب و برق و گاز
  9. پایان کار ساختمانی

الزام به تنظیم سند مالکیت

تنظیم سند مالکیت
تنظیم سند مالکیت

اصولا دعاوی مربوط الزام به تنظیم سند رسمی، یکی از دعاوی رایج در دادگاه ها است که در قالب موارد مربوط به املاک می‌باشد، دعاوی مربوط به الزام تنظیم سند زمانی مطرح می‌شود که خرید و فروش با مبایعه نامه انجام شده باشد.

بدین منظور خریدار و فروشنده بعد از تنظیم مبایعه نامه، باید زمانی را برای حضور در دفترخانه اسناد رسمی جهت تنظیم اسناد رسمی تعیین نمایند که طرفین باید حضور یابند در صورت عدم حضور فروشنده، خریدار می‌تواند گواهی عدم حضور را تهیه نماید و با استفاده از این گواهی دعاوی الزام به سند رسمی را مطرح نماید.

هرگاه درصورت تخلف از تنظیم سند رسمی خسارت تعیین شده باشد. خریدار علاوه بر الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی باید خسارت ناشی از تنطیم سند رسمی را تعیین نماید.

توجه به سابقه ثبتی املاک یکی از اساسی ترین موارد تنظیم سند رسمی است، بعضی از املاک دارای سابقه ثبتی نمی‌باشند بنابراین خریدار ملک باید از کارشناسان رسمی دادگستری برای رسیدن به حقوق قانونی خود استفاده نمایند.

ویژگی های سندهای تک برگ

از چاپ در چاپخانه خود اداره ثبت اسناد، داشتن بارکد امنیتی، داشتن اطلاعات دقیق خرید و کد ملی ملک، امکان تعویض سند در هر نقل و انتقالی، نمایش نقشه و کاداستر ملک، کاهش معاملات معارض، صدور سند مجزا برای ملک های مشاعی، تک مالک بودن سندها، واضح بودن اطلاعات، سندهای تک برگ دارای نقشه جغرافیایی منطبق بر نقشه‌های هوایی هستند که باعث میشودکه مقیاس ملک مشخص شود.

مزایای تنظیم سند تک برگ شامل موارد زیر است:

  1. (همه اطلاعات واضح و شفاف و قابل رویت) باشد
  2. نقشه برداری هوایی: سندهای تک برگ دارای نقشه جغرافیایی منطبق بر نقشه های هوایی هستند که باعث میشودکه مقیاس ملک مشخص شود.
  3. هولوگرام: نقشه های تک برگ دارای هولوگرام می باشند
  4. تک مالک بودن سندها
  5. صادر شدن سند تک برگ جداگانه
سند تک برگ
سند تک برگ

تفاوت سندهای تک برگ و دفترچه ای

تا قبل از سال ۱۳۹۱، همه اسناد مالکیت بصورت دفترچه‌ای و یا اصطلاحاً سند مالکیت منگوله دار بودند، افزایش قیمت، بروز اختلافات ملکی و بخاطر مسائل امنیتی، با راه اندازی طرح کاداستر در کشور سندهای مالکیت تک برگی از این سال به بعد توسعه یافته اند. محاسن سندهای تک برگی در مقایسه با سندهای دفترچه ای به شرح زیر است:

  • سندهای تک برگ از لحاظ امنیت و کارایی، بهتر می‌باشند.
  • سندهای تک برگ دارای اطلاعات دقیق، برچسب هولوگرام و نقشه های هوایی می‌باشند.
  • دفترچه ای اطلاعات بی مورد و اضافه تری دارند که گاهی حدود ۴۰ صفحه را در بر میگیرند. در صورتیکه سندهای تک برگ تنها یک برگه پشت و رو می‌باشد.
  • سند تک برگی دارای مشخصات دقیق و کامل ملک و مالک.
  • اسناد تک برگی دارای کروکی دقیق ملک.

5 / 5. مجموع: 7

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *