داوری در بیمه مهندسی

داوری بیمه مهندسی

داوری عبارت است از حل اختلاف طرفین اقامه دعوی در خارج ازدستگاه قضایی توسط شخص و اشخاص حقوقی و حقیقی را داوری می‌گویند. در داوری طرفین اختلاف توافق می‌نمایند به‌جای طرح دعوی در دادگستری، مشکلات خود را از طریق ارجاع به داوری حل‌وفصل نمایند.

هر یک از طرفین اختلاف دعوا، داور انتخاب می‌نمایند و در صورت حل نشدن اختلاف یک نفر دیگر را به‌عنوان سر داور انتخاب کرده و مشکل را حل می‌نمایند. درصورتی‌که با وجود داور اختلاف طرفین حل و فصل نشود دادگاه به اختلاف بین دو طرف رسیدگی می‌نماید.

بنابراین هرگاه نسبت به اصل معامله یا قرارداد راجع به داوری بین طرفین اختلافی به وجود بیاید دادگاه به آن مسئله رسیدگی می‌نماید. در صورتی که تعداد داوران تعیین نشده باشد هر یک از طرفین باید یک نفر داور اختصاصی انتخاب نمایند و یک نفر سوم بعنوان سرداور انتخاب نمایند. اگر موضوع داوری خارج از سیستم دادگستری مطرح باشد و یا اصطلاحاً در نصب داور، نیازی به ارجاع به دادگستری نباشد، در متن توافقنامه داوری، طرفین می توانند هر توافقی را نسبت به میزان پرداخت حق الزحمه داور انجام بدهند.

تخصص داور در بیمه مهندسی

داوران کسانی هستند که در زمینه بیمه دارای تخصص های لازم هستند و داوری در زمینه انواع بیمه های آتش سوزی و مهندسی و ………. نیز کاربرد دارد. بر این اساس داوری علاوه بر در دعوی حقوقی میتواند برای امور بیمه نیز مورد توجه واقع شود.

بیمه ها به دسته های بیمه های آتش سوزی، بیمه مهندسی و بیمه انرژی و غیره تقسیم می‌گردد. همواره تعداد زیادی بیمه مهندسی هر ساله صادر می‌گردد، بیمه های مهندسی به دو دسته بیمه های دوره احداث و بیمه های در حال بهره برداری تقسیم می‌شوند، بیمه های دوره احداث شامل بیمه های تمام خطر نصب و تمام خطر پیمانکاران می‌باشند، اين‌ نوع‌ بيمه نامه ها‌، معمولاً پوشش‌های لازم‌ در زمان‌ نصب‌ و احداث و بهره برداری از کلیه کارخانه ها، ماشین آلات، ساختمان، تأسیسات و پروژه های در حال احداث و بهره برداری را پوشش می‌دهند.

همواره بیمه گزاران به منظور حفظ اموال خود در پروژه مهندسی در زمان احداث و بهره برداری بیمه نامه های مهندسی را تهیه می نمایند که در صورت رخداد حادثه شرکت بیمه خسارت وارده را پرداخت نماید.

در صورت بوجود آمدن اختلاف بین شرکت بیمه و بیمه گزار، در ابتدا، طرفین اختلاف، ترجیح می دهند اختلافشان را بدون مراجعه به دادگاه حل و با یکدیگر سازش نمایند. حل اختلاف بین طرفین بدون مراجعه به دادگاه دارای مزیت های بیشتری نسبت به مراجعه طرفین به دادگاه می‌باشد.

رسیدگی اختلاف بین بیمه گر و بیمه گزار در بیمه مهندسی توسط دادگاه امری زمان بر است و هزینه زیادی در پی دارد، بنابراین اختلاف بین بیمه گر و بیمه گزار در بیمه مهندسی با مراجعه به داوری کم هزینه‌تر است.

در صورتی که اختلاف بین بیمه گزار و شرکت بیمه گر به دادگاه برسد از اعتبار شرکت بیمه گر کاسته میشود و باعث عدم اعتماد بیمه گزاران دیگر برای مراجعه به شرکت بیمه گر می گردد.

همواره ممکن است اختلافاتی بین شرکت بیمه گر و بیمه گزار مبنی بر عمدی بودن حادثه پیش آید که به موجب آن بیمه گر از پرداخت خسارت به بیمه گزار به موجب عمدی بودن خسارت ایجاد شده امتناع می‌نماید.

بنابراین بیمه گزار میتواند یک نفر شخص ثالث بی طرف و عادل را بعنوان داور خود به بیمه گر به منظور رفع اختلاف معرفی نماید. در صورتی که بیمه گر از پذیرفتن داور بیمه گزار، امتناع نماید، بیمه گزار به دادگاه مراجعه نموده و خاستار تعیین داور توسط دادگاه می‌گردد، بنابراین دادگاه یک نفر کارشناس مهندسی و یک نفر کارشناس بیمه را برای بررسی موضوع اختلاف انتخاب مینماید. بنابراین در صورتی که رأی داوران موافق با بیمه گزار باشد در اینصورت خسارت پرداختی از حساب شرکت بیمه گر کسر می‌گردد.

بنابراین میتوان گفت با استفاده از داوری میتوان اختلاف بین بیمه گزاران و بیمه گران را بدون مراجعه به دادگاه و صرف زمان و هزینه زیاد حل و فصل نمود.

شرکت آرمان سنجش دارای تیم متخصص کارشناسان رسمی دادگستری، ارزیابان خسارت بیمه مرکزی، داوران حقوقی دارای صلاحیت در رشته های مختلف بیمه ای و ارائه خدمات گسترده ای در این زمینه با سابقه درخواست قبول و انجام داوری در پرونده های خسارت سنگین بیمه ای آماده ارائه خدمات تخصصی به شرکتهای بیمه گر و بیمه گزارن است.

5 / 5. مجموع: 1

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *