نحوه تجمیع پلاک های ثبتی

نحوه تجمیع پلاک های ثبتی

تقسیم کردن مال غیر منقول به چند قطعه را تفکیک می‌نامند به طور مثال قطعه زمینی را در نظر بگیرید که مالکان آن تصمیم به تفکیک ملک را دارند باید به اداره ثبت اسناد و املاک مراجعه نمایند و باید برای هرکدام از قطعه ها پلاک فرعی صادر گردد.

مثلا اگر زمین به مساحت 2800 متر مربع باشد وقتی 4 قطعه شود برای هرکدام از قطعات باید سند جداگانه به مساحت 700 مترمربع صادر گردد. به یکپارچه و یکی شدن چند پلاک و قطعه ملکی با هم و تهیه سند مالکیت جدید را تجمیع می‌گویند.

شرایط تجمیع ملک

شرایط تجمیع املاک به شرح زیر می‌باشد:

  • مجاور هم بودن پلاک‌ها
  • عدم مزاحمت برای بافت‌های فرسوده
  • وجود سند مالکیت
  • آزاد بودن سند مالکیت قطعات و ثبت در دفتر املاک
  • کاربری های یکسان قطعات مورد تجمیع یا تفکیک
  • باید سندها به اداره ثبت و اسناد تحویل داده شود و پروسه های اداری آن طی شود
  • تطابق سند مالکیت پلاک ها و قطعات با محل مورد نظر
  • در رهن نبودن قطعات مورد تجمیع نباید

نحوه تجمیع پلاک های ثبتی انتقال سند

در این روش سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خصوصی، خانه‌های فرسوده و کلنگی را از مالکان آن‌ها خریداری می‌نمایند، بنابراین قراردادی بین مالکان و شرکت‌ها منعقد می‌شود به‌موجب این قرارداد، مالکان، زمین‌ها را به شرکت‌های خصوصی می‌دهند و طی قراردادی مشخص بین طرفین، مالکان تعدادی واحد مسکونی را بعد از ساخت از شرکت‌های خصوصی دریافت می‌کنند.

تجمیع پلاک‌ها به چند صورت هست. اگر پلاک ثبتی دو یا چند پلاک فرعی و یک پلاک اصلی باشد. همچنین تجمیع پلاک ثبتی می‌تواند چند پلاک اصلی و چند پلاک فرعی نیز باشد.

طرح تفصیلی قدیم

به منظور تشویق متقاضیان ساخت و ساز جهت تجمیع پلاک های مجاور، شهرداری تهران مجاز است طبق جدول زیر در قیمت یک متر مربع تراکم مازاد ساختمانی در کاربری مسکونی (A) تخفیف، محاسبه و اعمال کند.

حداقل مساحت پلاک های تجمیع شده به متر مربعدرصد تخفیف
50015%
100025%
1500035%
200040%
250045%
300050%
بیش از 300050%
حداقل مساحت پلاک‌های تجمیع شده به مترمربع درصد تخفیف

همچنین شهرداری تهران مجاز است طبق جدول زیر، نسبت به دریافت عوارض زیربنا و مازاد تراکم در کاربری‌های مسکونی اقدام کند.

تعداد قطعات تجمیع شدهدرصد عوارض منطقه
250%
340%
430%
520%
610%

تبصره‌ی 1: تشویق فوق به املاکی تعلق خواهد گرفت که مساحت میانگین پلاک های تجمیع شده پس از اصلاح حداکثر یکصد متر مربع باشد.

تبصره‌ی 2: حداقل مجموع مساحت پلاک‌های تجمیع شده که از این مصوبه استفاده می‌کند یک‌صد و بیست مترمربع می‌باشد.

تبصره‌ی 3: چنانچه حاصل تجمیع پلاک‌های تجمیعی بیش از 200 مترمربع باشد همچنان مشمول تسهیلات پلاک‌های زیر دویست مترمربع (به لحاظ پیشروی و نورگیر) خواهد بود.

تبصره‌ی 4: چنانچه تجمیع پلاک‌ها منجر به حذف گذرهای اختصاصی این املاک شود، شهرداری در قبال عرضه‌ی گذر حذف‌شده وجهی دریافت نکرده نسبت به واگذاری آن به مالکین به‌صورت رایگان اقدام خواهد کرد.

تبصره‌ی 5: استفاده از این مصوبه صرفاً منوط به تجمیع فیزیکی پلاک‌ها بوده و شهرداری موظف است نسبت به صدور پروانه برای این املاک اقدام کند و مالکین مهلت خواهند داشت تا در خصوص تجمیع ثبتی پلاک‌ها تا مرحله‌ی پایان کار اقدام کنند.

نحوه تجمیع ملک
نحوه تجمیع ملک

تفکیک و تجمیع در طرح تفصیلی جدید شهر تهران

تفکیک اراضی و املاک در کلیه‌ی پهنه‌های شهر، بعد از رعایت برهای اصلاحی با وسعت کمتر از 1000 مترمربع در پهنه‌ی مسکونی و با وسعت کمتر از 2000 مترمربع در سایر پهنه‌ها ممنوع است. در صورت درخواست تفکیک برای اراضی و املاک بیش‌ازحد نصاب‌های مذکور حداقل مساحت کلیه‌ی قطعات حاصل از تفکیک نباید از 500 مترمربع در پهنه‌ی مسکونی و 1000 مترمربع در سایر پهنه‌ها کمتر باشد.

تبصره‌ی 1: حداقل عرض قطعات حاصل از تفکیک اراضی در پهنه‌های مسکونی نباید کمتر از ده متر و همچنین نسبت طول به عرض قطعه نباید از حداکثر 5 به یک، بیشتر باشد. بدیهی است تعیین جهت و راستای تفکیک به عهده‌ی شهرداری منطقه است.

تبصره‌ی 2: حداقل عرض قطعه حاصل از تفکیک اراضی در پهنه‌های فعالیت و مختلط نباید کمتر از پانزده متر و همچنین نسبت طول به عرض قطعه نباید از حداکثر شش به یک، بیشتر باشد.

در کلیه‌ی پهنه‌های استفاده از زمین شهر تهران تفکیک اعیان ساختمان‌هایی که طبق ضوابط و مقررات این سند احداث‌شده در صورت انطباق با پایان کار صادره از شهرآرای، مجاز بوده و هرگونه تفکیک اعیانی مغایر با پایان کار شهرداری ممنوع است.

5 / 5. مجموع: 2

اشتراک گذاری توسط:

فیسبوک
توییتر
لینکدین
واتس‌اپ
تلگرام
ایمیل

مقالات مرتبط را مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *